İstanbul'da Şok Operasyon

İstanbul'da Şok Operasyon

TUZLA'da bir gemiye operasyon düzenlendi

İstanbul'da şok operasyon

TUZLA'da bir gemiye operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi. Operasyon Gümrük Muhafaza ekipleri operasyonu kayıt etti.
Habip ATAM / İstanbul

24.04.2013 17:38
 İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne 20 Nisan’da yapılan bir ihbarda, Libya bayraklı Al Entizar adlı gemide, silah ve patlayıcı madde bulunduğu bildirildi. Yapılan incelemede geminin Gemtiş tersanesine Malta’dan bakım amacıyla boş olarak geldiğinin bildirildiği belirlendi. Geminin Libya’ya gidişi için işlem yapıldığının da tespit edilmesi üzerine, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz Pazar günü Libya Bayraklı 57 metrelik gemiye operasyon düzenlendi. 
 
SOĞUK HAVA DEPOSUNDA BULUNDU
 
Yapılan aramalarda geminin yük bölümünün boş olduğu belirlendi. Ön tarafında bulunan soğuk hava deposunun aranması sırasında, gemidekilerin kendi malzemeleri arasında saklı çok sayıda av tüfeği fişekleri tespit edildi. Bunun üzerine gemi Haydarpaşa Limanı’na çekildi. 
 
ÇOK SAYIDA TÜFEK PARÇASI VE TABANCA ELE GEÇİRİLDİ
 
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yapılan detaylı aramalarda, 251 bin adet av fişeği, 5 bin adet tabanca mermisi, 990 adet monte edilmemiş vaziyette pompalı tüfek olduğu düşünülen, 210 adet 9 milimetre tabanca olduğu düşünülen, 199 adet 7.65 milimetre tabanca olduğu düşünülen parçalar ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca 260 adet makineli tüfek mermisi, 2 adet gaz maskesi ele geçirildiği dile getirildi. Ele geçirilen tabanca ve pompalı tüfek olduğu düşünülen parçalarla ilgili kesin bilginin kriminal raporundan sonra netleşeceği öğrenildi. 
 
2 KİŞİ TUTUKLANDI
 
Konuyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet savcılığına bilgi verildiği ve gemi kaptanı İ.A. ile S.Ç. isimli şahısların gözaltına alındığı, şüphelilerin çıkarıldıkları mahkemede tutuklandıkları belirtildi. Ayrıca soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. 
 
SİLAHLARIN BULUNMA ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI
 
Yapılan operasyonla ilgili arama anları kameralara da yansıdı. Görüntülerde, çuvallar içindeki tabanca ve mermiler görülüyor. Ayrıca, ele geçirilen, kabza dipçik, mermi yatağı, namlu gibi parçalarda görüntülerde yer alıyor. Ele geçirilen mermi ve otomatik tüfek mermileriyle, diğer malzemelerin de görüntüsü kameralara yansıyan görüntüler arasında yer alıyor.