İSTANBUL'DA SİLAHLI BANKA SOYGUNU

İSTANBUL'DA SİLAHLI BANKA SOYGUNU

Vezne görevlisi kadın memur, kasasında bulunan 14 bin 500 lirayı silahlı soyguncuya verdi.

BİR banka şubesine akşam saatlerinde gelen silahlı bir kişi, tabancasını vezne görevlisi kadına doğrultarak, 14 bin 500 lirayı alıp kayıplara karıştı. Yabancı uyruklu olduğu tahmin edilen soyguncunun yakalanması amacıyla bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.

Olay, Fındıkzade Molla Gürani Mahallesi, Oğuzhan Caddesi 45 numarada bulunan bir banka şubesinde saat 16.50 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bankanın kapanma saatine yakın işlem yaptırmak üzere şubeye giren ve yabancı uyruklu olduğu belirlenen 1.70 santim boylarındaki şüpheli, sıra kendisine geldiğinde, belindeki silahı vezne görevlisi kadına doğrultup, kasadaki paraları kendisine vermesini istedi. Vezne görevlisi kadın memur, kasasında bulunan 14 bin 500 lirayı silahlı soyguncuya verdi. Vezneci bu sırada bankada bulunan gizli alarm sistemiyle polis merkezine "sinyal" yolladı. Soyguncu paraları aldıktan sonra hızlı bir şekilde yaya olarak ara sokaklara kaçıp izini kaybettirdi.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON


Polis merkezinin alarmı almasıyla, olay yerine hızla polis ekipleri sevk edildi. Bankaya gelen ekipler, çalışanlardan durumu öğrenerek çevrede bulunan ekiplerden takviye istedi. Polis ekipleri, eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması amacıyla bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de banka çevresine güvenlik şeridi çekti. Ekipler, banka içinde de parmak izi ve delil topladı. Bayan veznedar ve bir banka görevlisi, ifadelerine başvurulmak üzere Şehremini Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Polis ekipleri silahlı soyguncuyu yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı