İSTANBUL'DA KORKUNÇ KAZA ANI KAMERALARDA

İSTANBUL'DA KORKUNÇ KAZA ANI KAMERALARDA

Kaza da 2'si ağır toplam 3 kişi yaralandı.

Kaldırımda oynayan çocukların arasına böyle daldı!
Esenler'de bir otomobil kaldırımda top oynayan çocuklara çarptıktan sonra bir eczanenin girişindeki kolona çarparak durabildi. Kaza da 2'si ağır toplam 3 kişi yaralandı.

KAZA ANI KAMERALARDA

Kaza, Esenler Nene Hatun Mahallesi Seyit Onbaşı Caddesi'nde dün saat 14.20 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre 28 yaşındaki Mehmet Yusuf Yakış, kullandığı 34 POJ 69 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Süratli olduğu ileri sürülen otomobil kaldırımda top oynayan çocuklara çarptı. Soner Ayaz (12) ve Ertuğrul Gökoğlu (11) otomobille birlikte sürüklendi. Sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil eczane girişindeki kolona çarparak durabildi. Bu sırada Ertuğrul Gökoğlu savrularak yere düştü, diğer küçük çocuk Soner Ayaz kırılan camlarla eczanenin içine düştü. Sürücünün yanında oturan Mehmet Emin Asker de çarpmanın etkisiyle yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, kazada yaralanan Ayaz ve Gökoğlu ve otomobil içerisinde bulunan Mehmet Emin Asker'e (23) olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar ambulansla, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. 

OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI
Olay yerine gelen polis ekipleri otomobil içerisinde sıkışan sürücü Mehmet Yusuf Yakış'ı vatandaşların yardımıyla sıkıştığı yerden çıkartıp gözaltına aldı. Gözaltına alınan sürücü Esenler Polis Merkezi Amirliği'ne götürülerek ifadesine başvuruldu.

YARALILARDAN 2'SİNİN DURUMU AĞIR
11 yaşındaki Ertuğrul Gökoğlu ve Mehmet Emin Asker'in durumunun ağır olduğu öğrenilirken, kazada çarpmanın etkisiyle eczanenin içerisine fırlayan Soner Ayaz'ın ise bacağından yaralandığı hayati bir tehlikesinin bulunmadığı belirlendi. 

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA
Kaza anı çevrede bulunan güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Güvenlik kamera görüntülerinde eczane önünde bulunan kaldırımda kendi aralarında topla oynayan çocuklar olduğu görülüyor. 169. Sokakta ilerleyen bir otomobilin sağ tarafından hızla geçen Mehmet Yusuf Yakış'ın kullandığı 34 POJ 69 plakalı otomobil yolun karşısında bulunan eczaneye doğru hızla geldiği kameralara yansıdı. Bu sırada eczane önündeki çocukları da önüne katan otomobilin, eczanenin kolonuna çarparak durabildiği görüldü. Çarpma esnasında bir çocuğun ise eczanenin camından içeriye doğru fırladığı görüldü. Eczane içerinden çıkmaya çalışan ve ayakta bile duramayan küçük çocuğa çevrede bulunan vatandaşlar yardım etti.

KOÇTÜRK: KAZA OLUDUĞUNDA ECZANE İÇERİSİNDEYDİK
Koçtürk Eczanesi sahibi Mürşit Koçtürk, kaza sırasında dükkanın içinde bulunduklarını belirterek, “14.20 sıralarında eczanenin arka tarafında otururken büyük bir gürültü ile irkildik. Gördüğümde araç eczanemin duvarına çarpmıştı. Daha sonra olayı güvenlik kameralarından izledim. Araç karşıdan hızlı bir şekilde geliyor. Eczanenin önünde oynayan 3 çocuğu da altına alarak içeriye girdi. Yaralılar hastaneye götürüldü. Şu anda bile o korkunun içerisindeyim. Benim de elemanım kapının önündeydi, onu çok ucuz sıyırarak girdi. Eczanenin durumu belli, kolon da binaya zarar verdi" dedi.

VURDEM: DEPREM OLDUĞUNU ZANNETİM
Kazanın meydana gelmesinin ardından deprem olduğunu zannettiğini ifade eden Ercan Vurdem de, “Kazanın meydana geldiği sırada evimde çocuklarımla oturuyordum. Bir anda büyük bir gürültü duyuldu ve bir sarsıntı oldu. Deprem oluyor zannettik. Aşağıya indiğimizde ise yerde çocuklar yatıyordu. Araç içerisinde şoför mahallinde yaralıları gördük yardımcı olmaya çalıştık. Daha sonra polis ve sağlık ekiplerine haber verdim" diye konuştu. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı