İstanbul'da Kar Çıkmazı,Antalya'da Plaj Sefası

İstanbul'da Kar Çıkmazı,Antalya'da Plaj Sefası

İstanbul'da kar yağdı, hayat felç oldu, Antalya da güneşi görenler sahil ve parkları doldurdu.

İSTANBUL KARA TESLİM, ANTALYA'DA BAHAR
 
Belediye ve karayolları ekipleri olumsuzluğun etkisini en aza indirmek için yoğun çaba harcadı. 
 
Ancak, Büyükçekmece'den Beykoz'a kadar çok geniş bir alanda ulaşım felç oldu. Sürücülerin ve yolcuların saatlerce beklediği yerlerin başında Büyükçekmece, Hadımköy, Sarıyer-Hacıosman, Avcılar, Halkalı, Tekstilkent, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geldi. Karın daha fazla tuttuğu ara sokaklarda ise özellikle kar lastiği olmayan araçlar kaydı, trafik uzun süre aksadı.
 
SARIYER'E MASLAK ÜZERİNDEN ULAŞIM KESİLDİ
 
İstanbul'da etkili olan kar yağışı Sarıyer'de daha şiddetli hissediliyor. Sarıyer'ın Bahçeköy, Çayırbaşı ve Maden gibi yüksek mahallelerinde sabahtan bu yana ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Çayırbaşı Stadyumu etrafındaki yüksek tel örgüler ve reklam tabelaları sabaha karşı etkili olan şiddetli rüzgar yüzünden yola savruldu. Şans eseri kimse yaralanmadı. Tel örgülerin ve büyük tabelaların düştüğü sokakta Cuma günleri halk pazarı kurulduğu, olası bir facianın eşiğinden dönüldüğü öğrenildi.
 
Öğle saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ve belediye ekiplerinin çalışmalarının yetersiz kalması yüzünden Sarıyer'in Maslak üzerinden İstanbul'a bağlantısını sağlayan Hacıosman yokuşunda trafik durdu. Kar yüzünden araçlar yolda kaldı. Yaklaşık 40 dakika kapalı kalan yol, belediye ekiplerinin müdahalesiyle kontrollü olarak açıldı. Hem Sarıyer'e inişte hem de Maslak'a çıkışta, sürücüler güçlükle ilerliyor.
 
 
D-100'DE KAR ESARETİ
 
Büyükçekmece D-100 Karayolu S Rampası mevkiinde kar lastiği ve zinciri bulunmayan çok sayıda araç yolda kaldı. Vatandaşlar kayan ve bir türlü hareket etmeyen araçlarını kurtarmak için seferber oldu. Araçları yolda kalan vatandaşlar, otomobillerinin ön bölümüne çıkarak ve ittirerek araçlarını kurtarmaya çalıştı. Bu sırada araçları kurtarmaya gelen kurtarıcı araç da karla kaplanan yolda mahsur kaldı. Kurtarıcı araç, bir türlü kaldığı yerden çıkamayınca diğer araç sürücüleri harekete geçti. 
 
Sürücüler soğuk havada kurtarıcıyı kurtarmak için itmeye başladı. Uzun süren itmenin ardından kurtarıcı yerinden çıkarıldı. Uzun süredir yolda olduğunu ve sınavına geç kaldığını söyleyen bir vatandaş ‘İstanbul’un en büyük ilçelerinden Büyükçekmece’deyiz. Saat 10.00’dan beri yoldayım. İkide sınavım vardı ve kaçırdım. Biz buradayız ancak devlet burada yok’ şeklinde konuştu.
 
ATATÜRK HAVALİMANI KARA BÜRÜNDÜ
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne bağlı ekipler apron, taksi yolları ve pistlerde kar temizleme çalışmaları başlattı. Uçaklarda anti-icing adı verilen yöntemle buzlanmaya karşı korundu. Pist başına çıkmadan önce uçaklar kuyruğa girerek, alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkandı.
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur, yaptığı açıklamada “ 50 personel ve 49 araçla kar temizleme çalışmaları başlattık. Pistlerde kapanma durumu söz konusu değil. Pistlerde frenleme değerleri normal ve sürekli ölçüm yapıyoruz. Yarın akşama kadar kar yağışının süreceğini tahmin ediyoruz ve akşam da don bekliyoruz. Don olayına karşı pistlerde buz çözücü de-icing işlemini yapıyoruz. Seferler normal olarak gerçekleştiriliyor." dedi.
 
Atatürk Havalimanı apronunda kar yağışı esnasında personel zorlu koşullarda çalışırken , uçağa binen bir pilotta merdiven korkuluklarına tutunarak kaymadan uçağa binmeye çalıştı.
 
YOLLAR BUZ PİSTİNE DÖNDÜ
 
Kağıthane Kemerburgaz Caddesinde yoğun kar yağışı nedeniyle karlı yolda çok sayıda araç ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar yolda mahsur kalırken bazıları da kayganlaşan yolda zor anlar yaşadı. Kemerburgaz Caddesi'nden yokuş aşağı inmeye çalışan bir TIR tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. TIR şoförünün kontrollü inmesine rağmen kaymaya başladı. Yaşanan anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. 
 
BEYLİKDÜZÜ'NDE KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ
 
İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı Beylikdüzü'nde yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler uzun süre araçlarında beklemek zorunda kaldı. Kar küreme ve tuzlama araçları da çalışmalarını sürdürdü. Buz tutan yerler nedeniyle vatandaşlar düşmemek için dikkatlice yürüdü.
 
ANTALYA'DA GÜZEL HAVAYI GÖRENLER DENİZE GİRDİ
 
Öte yandan yağmurlu geçen uzun bir aradan sonra güneşi gören Antalyalılar, sahile ve parklara akın etti.
 
Türkiye'nin büyük bölümü kar yağışının etkisi altına girerken, Antalya'da turistler denize girdi. Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda turistler güneş banyosu yaptı. Hava sıcaklığının 16 derece olduğu Antalya'da denize giren turistler görenleri şaşırttı. Güneşe rağmen sıkı sıkı giyinen Antalyalılar, denize giren turistleri şaşkınlıkla izledi. Dalgaların arasında keyif yapan kadın turist, suda eğlendi. Kimileri de evcil hayvanlarıyla yürüyüş yaptı. Gençler sahil boyunca oturup sohbet etti. Balıkçılar oltalarını denize salladı. Golden Retriever cinsi köpeğiyle sahilde yürüyüşe çıkan aile, bir yandan güneş banyosu yaptı, bir yandan yağmur nedeniyle günlük yürüyüşlerini yapamayan 'Şeker' adlı köpeklerini gezdirdi.
 
Güneşli havanın yarından itibaren yerini yağmur bulutlarına bırakacağını belirten Antalya Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 15- 16 derece dolayında olacağını kaydetti. Salı gününe kadar yağışların devam edeceğini vurgulayan yetkililer, "Güneşli hava Antalyalılara bir günlüğüne bile olsa bahar havası yaşattı. Yarından itibaren gökyüzü yeniden yağmur bulutlarıyla kapanacak" dedi.