İSTANBUL'DA KANLI REZALET

İSTANBUL'DA KANLI REZALET

Kurban Bayramı'nın ilk gününde İstanbul Boğazı'nın Üsküdar Beylerbeyi kıyısında yine manzara aynıydı.

Kesilen kurbanlıkların akan kanı boğazın bu bölümünü kırmızıya boyadı. Bu bölümde kötü bir koku da oluştu.

TURİZM SEKTÖRÜ UTANCI

Turistleri gezdiren bir rehber, “Bütün Beylerbeyi'nin pisliği buraya akıyor. Belediye çok çalışıyoruz diyor ama burası 30 yıldır böyle. Turistler buraya geliyor. Bütün dünyaya şehrimizi, ülkemizi kötü tanıtıyoruz. Bu kötü bir imaj" deyi konuştu.

ÖNLEM ALINDI DENİLMİŞTİ

Bundan 14 gün önce İstanbul Valiliği açıklama yayınlamış ve önlem aldığını duyurmuştu. İşte o açıklamadan satır başları.

BOĞAZ KIRMIZIYA BOYANMAYACAK DENİLMİŞTİ

Boğaz'ın kırmızıya bulanmaması için sıkı denetim kararı alındı. Denize kıyısı bulunan ilçelerde atık su giderleri, yağmur suyu kanalına verilmeyecek. Yağmur suyu kanallarının olduğu yerlerde de hayvan kesilemeyecek. 

Kurban satış ve kesim yerlerinin adres ve telefonları, İstanbul Valiliği, İstanbul Müftülüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile ilgili kurumların web sayfalarında, muhtarlık ve cami ilan panolarında yeralacak.

Hayvana eziyet edenlere, 499 TL ceza kesilecek. Kurban bayramı boyunca olumsuzlukların önüne geçmek için belediyelerin ilgili birimleri denetim yapacak. Şikayetler belediyelerin beyaz masa telefonlarına iletilecek.

REZALETİN GÖRÜNTÜLERİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı