İSTANBUL'DA KANLI GECE

İSTANBUL'DA KANLI GECE

2 vatandaş ile biri Çevik Kuvvet'te görevli Emniyet Müdürü 6 polis yaralandı.

 Okmeydanı'nda, göstericiler tarafından atılan boru tipi parça tesirli patlayıcının yakınlarında infilak etmesi sonucu 2 vatandaş ile biri Çevik Kuvvet'te görevli Emniyet Müdürü 6 polis yaralandı.


Bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevi'nde silahla vurularak yaralanan Uğur Kurt'un getirildiği Okmeydanı Hastanesi'nde yaşamını kaybetti. Gece boyunca Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Sancaktepe'de gerginlik yaşandı.

Akşam saatlerinden itibaren göstericiler ile polis ekiplerinin karşı karşıya geldiği Okmeydanı'nda, iki ayrı grup polislere havai fişek, molotof ve el yapımı parça tesirli bomba atmaya başladı. Polisler de gruba gaz bombaları ve tazyikli suyla karşılık verdi. Saat 22.00 sıralarında göstericilerin attığı "boru tipi parça tesirli" bir patlayıcı, polislerin bulunduğu yere yakın bir noktada infilak etti. Şarapnel parçalarının başına isabet ettiği bir vatandaş kanlar içinde yere yığıldı. Bir sivil vatandaş ile biri Çevik Kuvvet'te görevli Emniyet Müdürü 6 polis yaralandı. Yaralılar çevreden yetişenler ve polislerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Akan Yücel'in durumunun ağır olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyeti'nden Açıklama

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü tarafından, Okmeydanı'nda bu gece meydana gelen olaylarla ilgili iki açıklama yapıldı. Emniyet'in ilk açıklaması şöyle: "Okmeydanı'nda sabah saatlerinde bir vatandaşımızın yaralanmasını provoke etmeye çalışan...

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü tarafından, Okmeydanı'nda bu gece meydana gelen olaylarla ilgili iki açıklama yapıldı. Emniyet'in ilk açıklaması şöyle: "Okmeydanı'nda sabah saatlerinde bir vatandaşımızın yaralanmasını provoke etmeye çalışan şahıslar üzerinde yapılan uygulamada (2) adet pompalı tüfek ve (1) adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir. Yine akşam saatlerinde Okmeydanı Şark Kahvesi bölgesinde güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerine yönelik el yapımı parça tesirli (3) adet el bombası atılmış, (1)'i ağır olmak üzere (2) vatandaş, (1) emniyet müdürü ve (6) polis memuru yaralanmıştır."

Yapılan ikinci açıklama ise şöyle: "Okmeydanı'nda devam eden olaylarla ilgili olarak polise yapılan silahlı saldırıda (1) polis memuru daha ayağından yaralanmış olup; hastanede tedavisi devam etmektedir."

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı