İSTANBUL'DA İŞÇİLER AYAKLANDI

İSTANBUL'DA İŞÇİLER AYAKLANDI

Halkalı'da bir site inşaatında çalışan işçiler eylem yaptı.


Çalışma şartlarının kötü olduğunu öne süren yüzlerce işçi öğle saatlerinde iş bıraktı. Şantiye önünde toplanan işçiler sloganlar atarak çalışma şartlarını protesto etti. 
Yolu trafiğe kapatarak inşaat malzemelerini yakan işçiler bir süre sonra toplu halde şantiye içerisine girdi.

Eski Halkalı çöplüğü üzerinde yükselen Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesinde inşaat işçileri eylem başlatarak TEM’İ trafiğe kapattı.

Eski Halkalı çöplüğü üzerinde yükselen Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesinde sayıları inşaat işçileri iş cinayetlerine, taşeron dayatmasına, güvencesiz çalıştırma koşullarına karşı yolu inşaat malzemeleriyle kapatarak eyleme geçti. 

Eylem sona erdi. Eylemin ardından polis bölgeyi ablukaya aldı. Polisin yer yer araçları durdurup kontrol ettiği öğrenildi.

 POLİS MÜDAHELESİ

İşçi eylemi nedeniyle şantiye bölgesine çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA gönderildi. İtfaiye ekipleri yakılan inşaat malzemelerini söndürerek yolu trafiğe açtı. Bir polis helikopteri de şantiye üzerinde uçuş yaparak çevreyi kontrol etti. 

ÇOK FAZLA ŞİKAYET KONUSU
Yaşadıkları olumsuzluklara çare bulamadıklarını belirten işçiler, "Biz bu şartlarda çalışmak zorunda mıyız. Yemeklerimizden böcek ve kurt çıkıyor. Hepimiz sağlık sorunları yaşıyoruz. Enfeksiyon nedeniyle hastanelere gitmek zorunda kalıyoruz. Doğru, dürüst tuvaletimiz bile yok. Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz" şeklinde konuştu.

ATEŞ YAKIP YOL KAPATTILAR

Halkalı'da bir site inşaatında çalışan işçiler eylem yaptı.
Çalışma şartlarının kötü olduğunu öne süren yüzlerce işçi öğle saatlerinde iş bıraktı. Şantiye önünde toplanan işçiler sloganlar atarak çalışma şartlarını protesto etti.
Yolu trafiğe kapatarak inşaat malzemelerini yakan işçiler bir süre sonra toplu halde şantiye içerisine girdi. İşçi eylemi nedeniyle şantiye bölgesine çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA gönderildi. İtfaiye ekipleri yakılan inşaat malzemelerini söndürerek yolu trafiğe açtı. Bir polis helikopteri de şantiye üzerinde uçuş yaparak çevreyi kontrol etti.

EYLEM 3 SAAT SÜRDÜ

Yaşadıkları olumsuzluklara çare bulamadıklarını belirten işçiler, "Biz bu şartlarda çalışmak zorunda mıyız. Yemeklerimizden böcek ve kurt çıkıyor. Hepimiz sağlık sorunları yaşıyoruz. Enfeksiyon nedeniyle hastanelere gitmek zorunda kalıyoruz. Doğru, dürüst tuvaletimiz bile yok. Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz" şeklinde konuştu. İşçilerin eylemi yaklaşık 3 saat sürdü.

İŞTE O ANLAR

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı