İSTANBULDA HALK OTOBÜSÜ DEHŞETİ 2 ÖLÜ 8 YARALI

İSTANBULDA HALK OTOBÜSÜ DEHŞETİ 2 ÖLÜ 8 YARALI

İstanbul'da yine Büyükşehir Belediye Şirketine ait Halk Otobüsü önce cadde üzerinde park etmiş araçları parçaladı,hızını alamayan otobüs halkın üzerine çıktı.

Sarıyer Tarabyaüstü'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu Otobüs A.Ş.'ye ait halk otobüsü, caddedeki araçları biçerek kaldırıma çıktı. Kazada, otobüsün altında kalan 2 kadın öldü, 8 kişi de yaralandı.

ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

Kaza saat 15.00 sıralarında Tarabyaüstü Arabayolu Caddesi'nde meydana geldi. Hacıosman-Kabataş seferini yapan halk otobüsünün, iddialara göre İETT'den emekli sürücüsü direksiyon başında rahatsızlandı. Sürücünün kontrolünden çıkan otobüs, önce yol kenarında park halindeki bir kamyonete çarptı. Sürücünün ayağı gaz pedalında takılı kaldığı için hızla yoluna devam eden otobüs daha sonra karşı yönden gelen bir araca çarptı. Otobüs yaklaşık 200 metre boyunca hız kesmeyerek 8 araca çarptı. Ardından kaldırıma çıkan otobüs, 2 kadını altına aldı. Bir işyerinin girişine çarpan otobüs, ortalığı savaş alanına çevirdikten sonra durdu.

ONLARCA KİŞİ KAZANIN DEHŞETİNİ YAŞADI

Kazada, Ülfüriye Düzgün (48) ve Sevim Paralı (59) otobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Pazardan döndükleri öğrenilen 2 kadının cesedi itfaiye ekiplerince çıkarılarak, İstinye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

56054_35480_23022015175421_9.jpg

Kaza sonrası otobüsün çarptığı araçlarda ve otobüste bulunan 8 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Onlarca kişinin ise son anda kaçarak kurtulduğu belirtildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere taşındı. 

YARALI YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Kaza sonrası polis ekipleri, caddeyi iki yönlü araç ve yaya geçişine kapattı. Polis, kaza bölgesine şerit çekerek yayaların girişine izin vermedi. Ancak kazada yaralanan kişilerin yakınları şeridi aşarak olay yerine girdi. Yakınlarının durumu hakkında bilgi alamayan yaralı yakınları gözyaşı dökerek hastaneye gitti.
Öte yandan, polis ekipleri çevrede toplanan meraklıları olay yerinden uzaklaştırmakta güçlük çekti.

56054_35480_23022015175421_11.jpg

BELEDİYE BAŞKANI GENÇ KAZA YERİNDE

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Genç, şunları söyledi:
"Daha henüz olayın nasıl olduğunu bilen yok. Ancak otobüs 50 metre aşağıdan araçlara çarparak buraya kadar sürüklemiş. Bu enteresandır. Bunun teknik açıklamasını mühendis olmama rağmen bilemiyorum. Otobüs burada elektrik direğine vurarak durabiliyor. Şu anda aldığımız bilgiye göre 2 bayanın öldüğü, 8 kişinin de yaralı olduğu. Hastaneleri tespit ettik. Yaralıların isimlerini belirliyoruz."

56054_35480_23022015175421_7.jpg

ŞOFÖR KALP KRİZİ Mİ GEÇİRDİ?

Şükrü Genç, kazanın nasıl olduğu ile ilgili soruya ise "Şu an bilemiyoruz. Ama şoförün kalp krizi geçirdiği söyleniyor, bir tartışma çıktığı söyleniyor ve bu tip araçlarda hız pedallerinin kilitleneceği söyleniyor. Bunlar söylenti. Kazanın nedeni, incelemelerin ardından ortaya çıkacak. Kötü bir kaza. Şoför de yaralıların arasında, şu anda hastanede" diye yanıt verdi.
Polisin ve itfaiye ekibinin incelemelerinden sonra, otobüs dışında kazaya karışan tüm araçlar kaldırıldı.

56054_18923_23022015193533_0.jpg

CADDE 4 SAAT SONRA TRAFİĞE AÇILDI

Sarıyer Tarabyaüstü'ndeki Arabayolu Caddesi'nde 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı kaza sonrası tüm araçlar kaldırılarak, cadde yaklaşık 4 saat sonra trafiğe açıldı.
Kaza nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapanan Arabayolu Caddesi'nde, önce halk otobüsünün çarptığı araçların, en son da kaza yapan otobüsün çekici ile kaldırılmasından sonra trafik normale döndü.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ KALP KRİZİ GEÇİRMEMİŞ

Sarıyer Tarabyaüstü’nde 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı trafik kazasına halk otobüsü şoförünün kalp krizi geçirmesinin neden olmadığı anlaşıldı. 
Otobüs sürücüsü Fikret Gülbahar’ın hastanedeki tedavisi sürüyor. Kazanın, sürücünün kalp krizi geçirmesi sonucu meydana geldiği öne sürülüyordu. Ancak hastanede yapılan sağlık kontrollerinde Fikret Gülbahar’ın kalp krizi geçirmediği tespit edildi.
Soruşturmayı sürdüren polis yetkilileri, "otobüsün gaz pedalında kilitlenme" ihtimali üzerinde durulduğunu, ancak kesin sonucun teknik incelemelerin ardından ortaya çıkacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı