İstanbul'da Feci Kaza

İstanbul'da Feci Kaza

.

RESTORANIN OTOPARKINDAN ÇIKIYORDU 

Kaza, saat 01.00 sıralarında Maltepe Sahil Yolu İdealtepe mevkii Kadıköy istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, sigorta şirketi sahibi iş adamı Hüseyin Cevdet Emeklier yönetimindeki 34 EH 0454 plakalı lüks otomobil, bir restoranın otoparkından çıkarak ters yöne girdi. Bu sırada normal yolunda seyreden Muhammet Ali Coşkun idaresindeki 41 TG 801 plakalı otomobil, ters yöne giren araca hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle 2 araç da yol üzerinde metrelerce sürüklendi. Kaza sonrası Hüseyin Cevdet Emeklier otomobilde sıkışırken, 3 kişi de yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri 3 yaralıyı ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırdı.


MERAKLI GÖZLERLE İZLEDİLER


Bu sırada kazayı görenler olay yerine akın etti. Kısa sürede onlarca meraklı vatandaş, kaza yapan otomobillerin etrafını sardı. Kurtarma çalışması sırasında kalabalığın arasından sıyrılan bir kişi, aracın üstüne çıkarak açılı haldeki sunrooftan (otomobilin tavanındaki açıklık) iş adamını konuşturmaya çalıştı. Vatandaşlar polisin tüm ikazlarına rağmen uzaklaşmayarak, itfaiye ve sağlık ekiplerinin sürücüyü çıkarma çalışmalarını izledi.




KURTARMA ÇALIŞMASI 1 SAAT SÜRDÜ


İş adamı Emeklier ise itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından otomobilden güçlükle çıkarılabildi. Ağır yaralanan Emeklier de kaza yerinde hazır bekletilen ambulansla, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle tamamen kapanan yol, hurdaya dönen her iki lüks aracın da çekicilere yüklenerek kaldırılmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı