İSTANBUL'DA BÜYÜK GECE YARISI OPERASYONU

İSTANBUL'DA BÜYÜK GECE YARISI OPERASYONU

İstanbul’da dün 4 bin polisin katılımıyla genel asayiş uygulaması yapıldı. Yapılan çalışmada aranması bulunan 229 kişi gözaltına alınırken, 18 silah ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde dün huzur operasyonu yapıldı. Yapılan operasyona Güven Timleri, Önleyici Hizmetler, Narkotik Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Yunuslar, Trafik Ekipleri ve 39 İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 4 bin polis katıldı. Akşam saatlerinde başlayan uygulama öncesi, sivil ve resmi ekipler, belirlenen adreslerde toplandı. Gruplara ayrılan polisler, amirlerinin talimatlarıyla sokaklarda şüpheli gördükleri kişileri inceledi. Polis, bazı işyerlerine de girerek buralarda da denetleme yaptı. Trafik ekipleri ise, şüpheli araçları durdurarak belgelerini ve araçları inceledi.

229 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 18 SİLAH, 615 GRAM UYUŞTURUCU

Gece yarısına kadar devam eden çalışmada, 21 bin 466 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) emniyet sisteminden sorgulandı. Haklarında arama kararı bulunan 229 kişi gözaltına alındı. Emniyet yetkilileri, son zamanlarda yapılan uygulamalar arasında en çok gözaltı sayısına ulaşıldığını belirtti. Uygulamada 18 silah, çok sayıda kesici ve delici alet ele geçirildi. Aramalarda, çeşitli türlerde toplam 615 gram uyuşturucu ile 4 bin 212 paket kaçak sigara bulundu. 

55 BİN 589 LİRA CEZA KESİLDİ

Trafik ekipleri tarafından, 2 bin 216 araç durdurularak yapılan inceleme sonucunda 14 araç trafikten men edilirken, 84 araca da işlem yapılarak 55 Bin 589 lira para cezası kesildi.

Kaynak:Haber Kaynağı