İSTANBUL'DA BEKLENEN  FIRTINA PATLADI!

İSTANBUL'DA BEKLENEN FIRTINA PATLADI!

Yağış tüm şehri etkisine aldı.

İstanbul'da meteorolojinin uyarısı sonrası beklenen şiddetli yağmur ve fırtına saat 16.00 sıralarında başladı.

Havanın bir anda kararmasının ardından şiddetli yağmur başladı. Ardından şimşekler çakmaya başladı, bazı yerlere yıldırım düştü.

Atatürk Havalimanı’nda tüm kalkışlar durduruldu.

Güngören'de, aşırı yağış nedeniyle nehre dönen yollarda kalan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Rögar kapakları yağmur suyunu çekmekte yetersiz kaldı. Yağmurun ilk dakikalarıyla birlikte birçok ev ve işyerinin zemin ve bodrum katı su almaya başladı. Vatandaşlar dükkânların önüne kurdukları engellerle su baskınlarını engellemeye çalıştı.

Bağcılar 100. Yıl Mahallesi'nde yağış sonucu caddeler göle döndü; araçlar güçlükle ilerleyebildi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı.

Yağış Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa, E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında da etkili oldu. Araçlar güçlükle ilerleyebildi. Zeytinburnu Sahil Yolu'nda ağaçların yola devrildiği görüldü.

Okmeydanı ve Çağlayan da sağanak yağışın etkisi altında kaldı. Yollar su içinde kaldı; araçlar bu birikintileri arasında güçlükle ilerleyebildi.

ANADOLU YAKASI'NDA DA ETKİLİ OLDU

Şiddetli sağanak ve fırtına Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Maltepe'de, Feyzullah Mahallesi Bağdat Caddesi'nde trafik tamamen durdu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine belediye ekipleri sevk edildi. Su motorlarıyla caddede bulunan sular çekilmeye çalışıldı. Rögar kapakları belediye işçileri tarafından açılarak, oluşan su birikintileri giderilmeye çalışıldı. Vatandaşlar kapanan caddede zor anlar yaşadı. Yağışın durmasıyla cadde tekrar trafiğe açıldı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı