İSTANBUL'DA AVM ÖNÜNDE BOMBA

İSTANBUL'DA AVM ÖNÜNDE BOMBA

Polis, bombayı etkisiz hale getirdikten sonra incelemek için emniyete götürdü.Vatandaşlar sabah saatlerinde Kayaşehir'de bulunan bir...

BAŞAKŞEHİR'de bir alışveriş merkezinin önünde, çakmak gazı tüplerine sarılı el yapımı bomba bulundu. Polis, bombayı etkisiz hale getirdikten sonra incelemek için emniyete götürdü.  

DÜNYA ALARMDA

Hafta içinde Fransa'da mizah dergisine yapılan saldırının ardından tüm dünyada teröre karşı önlemler artırıldı. ABD ülke dışına seyahat edecek vatandaşlarını üst düzeyde tehlike başlığı ile uyardı. Bir çok avrupa ülkesinde polis kalabalık yerlerde olağanüstü tedbirler almaya başladı. Gümrük kapılarında aramalar yoğunlaştırıldı. Tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye'de bir çok yetkili ağızdan terör tehdidi uyarıları yapıldı. Gündem teröre odaklıyken Megakent istanbul'un 2 ayrı yerinde bomba bulunması vatandaşları korkutmaya yetti. İşte ayrıntılar.

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Vatandaşlar sabah saatlerinde Kayaşehir'de bulunan bir alışveriş merkezi önünde 2 çakmak gazı tüpüne sarılı bir düzenek gördü. Vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri alışveriş merkezinin önündeki caddeyi güvenlik şeridiyle trafiğe kapattı. Bomba uzmanı ekipler inceledikleri cismin el yapımı, basınç etkili ve parça tesirli bomba olduğunu tespit etti. Olay yerindeki araştırmalarını tamamlayan polis, bombayı etkisiz hale getirdikten sonra üzerine sarılı olan çakmak gazı tüpleriyle birlikte detaylı olarak incelemek üzere emniyete götürdü. Polis, yolu yeniden ulaşıma açtı.

SEFAKÖY'DE FÜNYE İLE PATLATILDI

Öte yandan, aynı saatlerde Küçükçekmece Sefaköy'deki bir alışveriş merkezinin karşısında, dershanenin önünde çakmak gazı tüpleri bulunmuştu. Bomba uzmanı ekipler çakmak gazını fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı