İstanbul'da 54 Gözaltıdan 50'si Memur

İstanbul'da 54 Gözaltıdan 50'si Memur

Terör örgütüne yönelik Ankara merkezli operasyonun İstanbul ayağında 50’si kamu çalışanı 54 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da 21 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda, hastane, okul, vergi dairesi, SGK ilçe müdürlüğü ve belediyelerin de arasında bulund

50'si kamu görevlisi 54 kişi gözaltında
İstanbul ayağında 54 kişi gözaltında. Bunların 50 si kamu görevlisi.

İstanbul
9.02.2013 16:22
 
 
 Terör örgütüne yönelik Ankara merkezli operasyonun İstanbul ayağında 50’si kamu çalışanı 54 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da 21 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda, hastane, okul, vergi dairesi, SGK ilçe müdürlüğü ve belediyelerin de arasında bulunduğu 41 ayrı adrese baskın düzenlendi. 
 
OPERASYONLARIN HEDEFİ DHKP-C
 
Bugün düğmesine basılan operasyonların hedefindeki terör örgütü DHKP-C.
 
Operasyonların "Devrimci Memur Hareketi (DMH) adlı kamu alanı örgütlenmesine yönelik olduğu belirtildi. Şüphelilerin terör örgütüne bilgi ve istihbarat sağladıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları öğrenildi.. Operasyonun 1 buçuk yıllık takip neticesinde gerçekleştirildiği belirtildi. 
 
Gözaltına alınanlar arasında bulunan Bağcılar SGK İlçe Müdürlüğü'nde görevli bir memurun, örgütün hedefinde olan iki ismin adres bilgilerini 7 ay önce örgüte verdiği iddia ediliyor. .
 
SUİKAST İDDİASI
 
İçişleri eski bakanı Mehmet Ağar ve emekli tümgeneral Eyüp Engin Hoş’un Aralık 2000'de bazı cezaevlerinde yaşanan olaylar nedeniyle terör örgütünün hedefinde olduğu, bu isimlerden birinin cezaevinde olması diğerinin de Kasım ayında vefat etmesi nedeniyle söz konusu olayların yıldönümünde planlanan suikastların gerçekleşmediği iddia edildi.
 
4 GÜN SONRA ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER
 
Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gönderilecek. Şüphelilerin 4 günlük gözaltı sürelerinin tamamlanmasının ardından Cuma günü adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.