İstanbul'da 3 çocuğa şantajla taciz; gözaltılar var

İstanbul'da 3 çocuğa şantajla taciz; gözaltılar var

İstanbul Kınaalıada'da 3 çocuğa yıllardır süren taciz ve tecavüz dehşeti rehber öğretmenin fark etmesi ile ortaya çıktı.

Yurt genelinde çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olayları bitmek bilmiyor.

İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı Kınalıada’da ortaokul öğrencisi 3 kızın zincirleme olarak taciz ve tecavüze uğradığı ortaya çıktı. 

REHBER ÖĞRETMEN FARKETTİ

Rehber öğretmenin çocukların aralarındaki kavgayı duyarak okul müdürüne söylemesiyle gün yüzüne çıkan olayda kaymakamlığın devreye girmesiyle çok sayıda kişi gözaltına alındı. Cumhuriyett'ten Ali Açar'n haberine göre,Şüphelilerden İ.K, S.B. ve T.K tutuklandı. 3 küçük kız ise devlet koruması altına alındı. 

REHBER ÖĞRETMEN DUYDU    

Kınalıada’da yaşanan korkunç istismar bundan yaklaşık 1 hafta önce yargıya taşındı. Mağdur 3 kız çocuğu okulda tartışırken rehber öğretmen olayı duydu ve okul müdürüne anlattı. Okul müdürü kaymakamlığa bilgi verdi. Kaymakamın talimatıyla çocukların pedagog eşliğinde ifadeleri alındı. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden İ.K, S.B. ve T.K ise çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

UYGUNSUZ FOTOĞRAFLARI DAĞITTI

Cumhuriyet, istismara uğrayan D.C, E.İ. ve F.İ’nin ifadelerine ulaştı. Buna göre istismar olayları, mağdurlardan D.C’nin okuldan tanıdığı ve bir süre arkadaşlık yaptığı kişinin zorla uygunsuz fotoğraflarını çekerek yaymasıyla başladı. 

İfade tutanağında D.C’nin erkek arkadaşının intikam amacıyla küçük kızın fotoğrafını aralarında İ.K’nin de bulunduğu çok sayıda kişiye gösterdiği ve küçük kızın tehdit edildiği anlatılıyor. D.C. ifade tutanağında başından geçenleri şöyle anlatıyor: “Arkadaşlarla C’nin evinde otururken İ.K. eve geldi. Biz dolaba saklandık ve bizi buldu. E’yi dışarı çıkararak kapıyı kilitledi. E. kapıyı sürekli yumruklamasına rağmen 15 dakika boyunca beni dışarı bırakmayarak taciz etti. Daha sonra bana çeşitli küfürler ederek tehdit etti. 

EVE GÖTÜRÜP TACİZ ETTİ

Okuldan arkadaşımın babası S.B, yolda bizi görünce kendisine yardım etmemizi istedi. E. ile yardım etmek istediğimizde ikimize de tacizde bulundu. Babamın arkadaşı olan T.K’nin dükkânına alışveriş için gittiğimde malzemenin dükkanda bulunmadığını ve evde bulunduğunu söyleyerek evine götürdü. T.K. de orada tacizde bulundu.”

BABAMIN EN YAKIN ARKADAŞI

14 yaşındaki E.İ’nin de ifadesinde İ.K’nin, babasının en yakın arkadaşlarından biri olduğunu ve konuşmak istediği için yanına gittiğini söyleyerek, “İ.K, yolda beni gördüğü sırada özel bir şey konuşacağını söyleyerek motoruna aldı. Babamın arkadaşı olduğu için öğüt verecek diyerek gittim. Beni bir eve götürdü. Taciz etmeye başladığında polise söyleyeceğim dediğim için kaçtı. Geçen yıl ağustos ayında ise yine ikinci kez tacizde bulundu. S.B, S.B ve T.K. de sürekli olarak sözle, elle ve fiziken tacizde bulundu. 

HEPSİNİN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM

Hepsinin cezalandırılmalarını istiyorum” dedi. E.İ’nin kız kardeşi F.İ de ablası ve D.C’nin başına gelenleri kendisine anlatan İ.K’nin kendisine de sözle tacizde bulunduğunu belirterek şikâyetçi olarak dosyada yer aldı

İlgili Haberler