İSTANBUL'A KARA KIŞ GELİYOR

İSTANBUL'A KARA KIŞ GELİYOR

Türkiye pazar gününden itibaren batıdan gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek. İstanbul ise hafta içi kar yağışına teslim olacak.

Bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların, pazar gününden itibaren 10-12 derece düşmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışı uyarısı yapan Meteoroloji’nin tahminlerine göre pazar günü Doğu Anadolu ve İç Anadolu’nun bazı bölgelerinde kar, diğer bölgelerde yağmur şeklinde kendini gösterecek olan yağışlar salı günü etkisini artıracak. İstanbul’da da pazartesi günü karla karışık yağmur salı ve çarşamba günü ise kar yağışı bekleniyor.

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Muğla ile Denizli'nin güney ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Antalya'nın batısı ve Isparta, gece saatlerinde Hatay kıyıları, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Konya, akşam saatlerinde Niğde ve Nevşehir yağmurlu, Kayseri ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin kıyılarında güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Samsun, Ordu ve Tokat, akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı