İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİNDE OPERASYON

İSTANBUL VE TÜRKİYE GENELİNDE OPERASYON

Uygulamaya farklı birimlerden çok sayıda ekip katılırken, polis helikopteri de havadan denetim yaptı. Vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde akşam saatlerinde başlattığı operasyon vatandaşları şaşırttı. Polis ve jandarma tarafından yollar kesildi, GBT kontrolleri yapıldı, araçların eksiklerine cezalar kesildi. Operasyonun geç saatlere kadar süreceği ileri sürülüyor. 

SOSYAL MEDYA KONUŞUYOR

Operasyon nedenini görevli polislere soran vatandaşlar. Olağan kontrol yanıtı aldılar. Öte yandan yapılan operasyonların ülke çapında başlatıldığı sosyal medyada yankı yarattı.

Kullanıcılar operasyonlara ilişkin çeşitli iddialar içeren mesajlar paylaştılar. Bir çok kullanıcı hafta sonu büyük şehirlerde bombalı eylem istihbaratı söylemlerini dile geitrdiler.

VATANDAŞLAR ADIM BAŞI KONTROLDEN GEÇTİ

Türkiye genelinde akşam saatlerinde başlayan "Türkiye Huzur" uygulaması kapsamında, İstanbul'da da 39 ilçede polis tarafından asayiş denetimi yapıldı. Polis helikopterinin de destek verdiği uygulamaya 5 Bin polis katıldı.

39 İLÇE 5 BİN POLİS

Toplam 39 ilçede, farklı noktalarda polis ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. 

TEK TEK GBT YAPILDI

Fatih'te asayiş denetimi yapan polis ekipleri, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT(Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. 

BEŞİKTAŞ'TA KUŞ UÇURMADILAR

Beşiktaş'ta da farklı bölgelerde, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst ataması yaptı. Uygulamanın yapıldığı adreslerden biri de Kadıköy'dü. 

70686_31643_09122016211654_5.jpg

ÇANTALAR ARANDI, CEZALAR KESİLDİ

Belirlenen noktalarda polisler şüpheli görülen kişilerin çantalarını aradı ve üst araması yaptı. Bağcılarda ise, uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü.

70686_31643_09122016211654_6.jpg
POLİS HELİKOPTERİ DENETİM YAPTI

Uygulamaya farklı birimlerden çok sayıda ekip katılırken, polis helikopteri de havadan denetim yaptı. Vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı