İstanbul Valisi'den Gezi Parkı'na tehdit: Boşaltın

İstanbul Valisi'den Gezi Parkı'na tehdit: Boşaltın

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, tersini iddia etse de Gezi Parkı'na müdahale sinyalleri verdi. Dün Taksim'de polis müdahalesinin gerekçesi yapılan "marjinal grupların" bu defa Gezi Parkı'nda olduğu söyleyen Vali Mutlu, “Gezi Parkı’nda bulunanların ris

Vali Mutlu, Habertürk TV canlı yayınında sorularını yanıtladı.

Taksim’deki çağrılar üzerine kalabalığın azalmaya başladığını savunan Mutlu, “Gezi Parkı’ndan dörtte bir oranında insanlar ayrıldı, çatışma alanından uzaklaşmayı tercih ettiler. Hala bir miktar bekleyenler var. Onların da kendi rızalarıyla eylemi bitirmelerini bekliyoruz” dedi.

GEZİ'YE DE MÜDAHALE SİNYALİ

“Polisle çatışan gruplardan bazı kişilerin” şu an Gezi Parkı’ndaki gençlerin arasında olduğunu ileri süren Mutlu, “Geceleri onlarla birlikte yatan bu tür provokatif grupların marjinal yapıları gençlerin aralarında. Dolayısıyla bir an önce orayı boşaltmaları gerekir. Her an sıkıntı yaşanabilecek böyle bir ortamdan ayrılmalılardır. Artık kendileri için de güvenlik noktasında ciddi provokatif risk oluşturan durumu normalleştirmek, orayı terk etmek.. Aileler çocuklarını oradan almalılar. Artık bu alandan ayrılmalılar” diye konuştu.

Hala Taksim’e gelinmesi için çağrıların olduğunu anlatan Mutlu, bunlara itibar edilmesini istedi. Alanların rahat bırakılması gerektiğini dile getiren Mutlu, “Bu huzurlu duruşu sürdüreceğiz” dedi. 

Mutlu, devletin egemen gücünü orada hissettirmeye devam edeceklerinin altını çizerken, dünkü yoğun çatışmalara rağmen Gezi Parkı’na girmediklerini söyledi.

Bazı eylemcilerin marjinal grupların hemen dibinde, halen duruyor olmalarının büyük bir sıkıntı teşkil ettiğine işaret eden Vali Mutlu, şunları kaydetti: “Bugünkü duruşları, pozisyonları kendi güvenlikleri açısından sıkıntıdır. Artık tartışmalı bir noktada durmaktalar. O alanı boşaltmaları gerek. Bugüne kadar ben onlarla ilgili farklı değerlendirmeler içindeydim.

Açık söyleyeyim. Başbakan da ‘gözlerinizden öperim’ dedi. Bu kadar sıkıntıda Başbakan size ‘gözlerinizden öperim’ diye mesaj yolluyorsa, ben ‘aranızda olmak istiyorum’ diye mesaj yolluyorsam bu güveni siz alacaksınız. Bugün vali olarak söylediğim şeyleri dikkate alacaklar. Bir kez daha oradaki gençlere şu hassas dönemi rahatlatmak ve yeni ajitasyon fırsatı vermemek açısından o alanı boşaltmalarını istiyorum.”