İSTANBUL VALİLİĞİNDEN FIRTINA UYARISI

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN FIRTINA UYARISI

İstanbul Valiliği, İstanbul'da etkili olması beklenen lodosla ilgili açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporuna göre hafta sonu...

Başta THY olmak üzere deniz yolları işletmecilerinin tamamının sefer iptallerine gittiği ve Marmara bölgesinde devlet kuruluşlarının yoğun önlemler aldığı beklenen fırtınaya ilşkin son açıklama İstanbul Valiliğinden geldi.

HEM FIRTINA HEM SAĞANAK UYARISI

 İstanbul Valiliği, İstanbul'da etkili olması beklenen lodosla ilgili açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporuna göre hafta sonu ilimizde rüzgârın Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerinden fırtına (60-80 km/s), zaman zaman tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi ile birlikte sağanak ve kuvvetli sağanak yağışların beklendiği bildirildi.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMASI

Açıklamada, vatandaşların, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, su baskını ve ulaşımın aksaması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı duyarlı ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı