İstanbul Üniversitesinden Skandal Karar

İstanbul Üniversitesinden Skandal Karar



İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SENATOSUNDAN SKANDAL KARAR

Türkiye Halkı özgürlük talepleri için sokaklara dökülmeye başlayalı 20 gün geçti. Gündem Başbakan Erdoğan'ın halkın yasal gösteri haklarını kullanmasına karşın gösterdiği tepkileri işgal ederken AKP politikalarının bir ısrarı olan TC ve Atatürk adı geçen tüm değerleri devlet kayıtlarından silme ısrarının bir devamı İstanbul Üniversitesi Senatosunda karar olarak ortaya çıktı. Mezun olan İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yemin törenlerine dair yönergeden, aldığı bir karar ile "Türkiye Cumhuriyeti yasaları" ve "Atatürk devrim ve inkilapları" cümlelerini çıkartarak yönergede ki yemin cümlesini çıkarttığı ortaya çıktı.

TC VE ATATÜRK ADI NEDEN RAHATSIZ EDİYOR ?

Ülke insanları 20 gündür meydanlarda sabahlara kadar baskı ve sindirme politikalarına karşı direnişini sürdürürken İÜ senatosunun, TC yasaları ve Atatürk devrim ve inkilapları cümlelerinden rahatsız olduğu anlaşılamadı. Bu karar gündemin dışında olmasına karşın sosyal medyada bir çok İÜ öğrencisi ve öğretim üyesi tarafından tepkiyle karşılandı. Twitter'in fenomen Rektörlerinden İÜ Rektörü Yunus Söyleti bu konuda öğrenciler soru yağmuruna tuttu. Rektör yunus Söylet'in verdiği twitter hesabı yanıtlarından bir sonuç çıkaramadığımızdan, konuyu kendisine sorduk.

İŞTE ALEL ACELE VE SESSİZCE GEÇİRİLEN O SKANDAL KARARIN BELGELERİ

ESKİ YEMİNDE NE YAZIYORDU?





YENİ KARARDA NASIL YEMİN EDİLECEK



REKTÖR PROF.YUNUS SÖYLET NE DEDİ

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Yunus Söylet'e söz konusu karardan haberi olup olmadığını, karara nasıl baktığını ve çok yoğun tepkiler karşısında kararın geri alınıp alınmadığını sorduk. Prof. Yunus Söylet Cuma Hikmet'in sorduğu bu sorulara DM yoluyla aşağıda ki yanıtları verdi. Soruların içerisinde hiç konusu geçmediği halde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, Prof. Yunus Söylet'in göüşlerini de eklediğini göreceksiniz. İşte İÜ Rektörü Yunus Söylet'in, konu ile ilgili sorulara yanıtları.