İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE SKANDAL

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE SKANDAL

Daha önce KPSS 'de usulsüzlük yaparak AKP'ye yakın kişilerin yerleştirildiği iddiaları ile sarsılan vatandaş şimdi de İstanbul Üniversitesinde benzer bir skandal iddiası ortaya çıktı

İstanbul Üniversitesi’nin Açık ve Uzak Eğitim Fakültesi’ne 450 iki yıllık ön lisans mezunu alındığı öğrenilirken alınan 450 kişinin AKP'lilerin akrabaları olduğu ileri sürüldü.

KPSSdEN SONRA AUZEF

AKP’li üniversite adaylarına sınavsız üniversiteye giriş imkanı tanındığı ortaya çıktı. Bugün Gazetesi’nin iddiasına göre 2014 yılında AUZEF’e sınavsız kaydolan öğrencilerin seçiminde usulsüzlük yapıldı. İstanbul Üniversitesi’nin dört yıllık lisans eğitimi görenlerle lisans mezunu öğrencilerinin başvurabildiği Açık ve Uzak Eğitim Fakültesi’ne 450 iki yıllık ön lisans mezununun alındığı anlaşıldı. Usulsüz şekilde kayıt yaptıran öğrencilerin çok büyük bir bölümünün AKP teşkilatı yöneticileri ile teşkilat üyelerinin yakınlarından oluştuğu tespit edildi.

PROFOSÖR ALPER CİHAN ADI GEÇİYOR

Habere göre, üniversitede usulsüzlüğü organize eden ismin AUZEF Dekanı Prof. Alper Cihan olduğu öne sürüldü. Cihan’ın eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile çok sayıda üst düzey AKP ve hükümet yetkilisiyle yakın temaslarının olduğuna dikkat çekildi. Cihan’ın kendisine eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Danışmanı Hatem Ete, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu gibi AKP üst düzey isimlerinden gelen listeleri kaydettiği iddia edildi.

bhm_1239.jpg

Fakülteye öğrenci alımıyla ilgili duyuruları kamuoyuna reklam etmeden, bilgilendirmeden kendi yandaşlarına ilettikleri belirtildi. Listelerde çok sayıda AKP’linin yakınına haksız şekilde AUZEF’e kayıt imkanının sunulduğu görüldü. AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun yeğeni Ufkay Reis, AKP Kadın Kolları MKYK Üyesi Nurcan Ünsal’ın yakını Emine Uygur usulsüz kayıt yaptıran öğrenciler arasında yer aldı.