İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AYAKTA

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AYAKTA

İSTANBUL Üniversitesi öğrencileri, YÖK'ün Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği listede, Rektörlük seçiminde birinci olan Raşit Tükel'in yerine ikinci olan Mahmut Ak'ı ilk sıradan aday göstermesini protesto etti.Öğle saatlerinde İstanbul...

İSTANBUL Üniversitesi öğrencileri, YÖK'ün Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği listede, Rektörlük seçiminde birinci olan Raşit Tükel'in yerine ikinci olan Mahmut Ak'ı ilk sıradan aday göstermesini protesto etti.

BENİM REKTÖRÜM RAŞİT TÜKEL

Öğle saatlerinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde forum düzenleyen öğrenciler, daha sonra Beyazıt Meydanı tarafındaki tarihi kapı önünde basın açıklaması yaparak, Benim rektörüm Raşit Tükel sloganı attı.

BAŞKA REKTÖR ATANAMAZ

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Duygu Kireç, YÖK, birinci gelen rektörümüz Raşit Tükel'i Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği listede ikinci sıraya çekmiş, birinciliğe ise seçimde ikinci olan Mahmut Ak'ı atamıştır. AKP'nin üniversiteye hiç de demokratik tasavvurlarla yaklaşmadığınının kanıtı olan bu durum kabul edilemezdir. Bu yüzden ilan ediyoruz; Raşit Tükel dışında hiçkimse üniversitemize Rektör olarak atanamaz.

BAŞKA REKTÖRÜ TANIMIYORUZ

Tayyip Erdoğan tarafından atanacak hiçbir rektör adayını üniversitemizde Rektör olarak tanımayacağız. Üniversitemizin tüm bileşenlerini, üniversitemizi birlikte yönetmeye; söz, yetki, karar hakkı için yan yana gelmeye çağırıyoruz. Tüm kamuoyunu, üniversitemize kabul etmeyeceğimiz bir durumun Tayyip Erdoğan tarafından dayatılması halinde, üniversiteyi sanatçılarla, aydınlarla, toplumsal muhalefetin tüm bileşenleriyle birlikte savunmaya çağırıyoruz şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından, öğrenciler slogan ve alkışlarla olaysız şekilde dağıldı. Eylem sırasında polisin üniversite önünde önlem aldığı görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı