İstanbul Umumi Tuvaletlerinde Ne Oluyor?

İstanbul Umumi Tuvaletlerinde Ne Oluyor?

İstanbul'daki umumi tuvaletlerin 10 yıllığına Sağlık A.Ş'ye devredilmesini daha önce de protesto eden İstanbul Hamamcılar ve Müstahdemler Odası'nın Başkanıyla görüşen Muhabirimiz konuyla ilgili belge ve bilgileri açıkladı.

Kısa bir süre önce İstanbul Belediyesi Belediye Meclisi, kentteki Umumi tuvaletlerin tümünün sözleşmesini fesh ederek SAĞLIK A.Ş'ye devredildiğini duyurdu. HaberArtıTürk muhabiri bu olayı araştırmak üzere İstanbul'daki bu tuvaletlerin bir kısmının işletmecisi olan İstanbul Hamamcılar ve Müstahdemler Odası Başkanı  Ali Yılmaz ve bu tuvaletlerin genel sorumlusu Halil Dökmen ile görüştü. Ali Yılmaz, işlettikleri tuvaletlerin her birisi için gelirlerinin %36'sını belediyeye ve yazar kasa koyma zorunluluğundan kaynaklı KDV olarak kesilen %18'lik bir payın da Maliye Bakanlığına verildiğini söyledi. Şu an Sağlık A.Ş'nin ise Belediyeye gelirlerinin sadece %1'lik bölümünü vermek üzere anlaştığını ifade etti. Maliye Bakanlığına ise %18'lik payın verilip verilmeyeceğinin ise bilinmediğini söyledi. Sağlık A.Ş'ye 10 yıllığına verilen bu ihalenin şartlarında tuvaletlere Süt Emzirme ve çocuk altı değiştirme odaları yapılarak engelli vatandaşların da yararlanabileceği bir modernizasyon öngörülüyordu.HaberArtıTürk muhabirinin gezip görerek yaptığı araştırma sonucunda Sağlık A.Ş'ye  devredilen bu umumi tuvaletlerin hiç birisinde böyle bir çalışma olmadığı görüldü. Yani ne çocuk altı değiştirme odası ne de bebek emzirme odası... 
 
Şimdi HaberArtıTürk olarak İstanbul Belediyesine soruyoruz;
1- Madem modernizasyon yapılmayacaktı neden Sağlık A.Ş'ye devredildi bu tuvaletler?
2- Eğer Modernizasyon yapılacaksa ne zaman yapılacak?
3- Bu yapılacak olan Modernizasyonun bedelini Belediye'mi ödeyecek yoksa Sağlık A.Ş'mi?
4- Daha önce işletenlerden gelirlerinin %36'sını Belediye alırken Neden Sağlık A.Ş'den %1 bedel alınıyor?
5- Sağlık A.Ş bu tuvaletlerde fiş kesip %18'lik payı Maliye Bakanlığına ödeyecek mi?
 
Aşağıdaki Fotoğraf Galerisinde Belgelerini de koyduğumuz bu haberimize İstanbul halkını tatmin edecek bir cevap gelecek mi bilmiyoruz. Ancak bu konuyla ilgili gelen tüm belge, bilgi ve haberleri okurlarımızla paylaşacağız.