İstanbul Savcıları Görevden Alındı

İstanbul Savcıları Görevden Alındı

...

İSTANBUL'DA YARGIYA ŞOK TAYİN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı Bölge Adliye Başsavcılığı'na, İstanbul Başsavcıvekillerinden Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak Kocaeli'neve Ali Güngör Anadolu yakasına, Savcı Muammer Akkaş da Tekirdağ'a atandı.

Bu gün İstanbul savcılığı talimatı ile yolsuzluk operasyonu başlatılmış, ancak polis uygulamayı engellemişti.



ÇOLAKKADI'NIN YERİNE SALİHOĞLU



İstanbul Başsavcılığı'na Turan Çolakkadı'nın yerine Hadi Salihoğlu getirildi.


3 SAVCI İÇİN İNCELEM İZNİ VERİLDİ


Öte yandan savcıların başlattığı yolsuzluk operasyonlarına hükümet tarafından anında tepki veriliyor. Daha önce görev yerleri değiştirilen savcılar için jet hızı ile incelem başlatılmıştı. başlatılan inceleme için onayı gereken Adalet bakanı Bozdağ'da o izni aynı hızla yürürlüğe koydu. İnceleme sonucunda savcıların görevden alınmaları yada yargılanmalarının önü açılmış olacak. İşte inceleme izni verile savcıların adları.
3 savcı için inceleme izni

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara için inceleme izni verdi.

BİR DEPREM DE İZMİR'DE

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 20 savcının yerini değiştirdiği son atama listesinde İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar da yer aldı. Geçen hafta İzmir'de Liman İşletmesi'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonunda dikkatleri üzerine çeken Başsavcıvekili Ali Haydar daha önce İstanbul'da Özel Yetkili Savcı göreviyle Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında görev almış, İbrahim Tatlıses'in vurulması olaylarını soruşturmuştu. Geçen haftaki İzmir'de başlatılan Liman'a yönelik yolsuzluk soruşturmasını İzmir Cumhuriyet Savcısı Ali Çelik yürütürken, gözaltı listesindeki 10 kişinin 24 saat geçmesine rağmen yakalanaması üzerine, Başsavcı Vekili Ali Haydar devreye girmişti. Ali Haydar yaptığı yazılı açıklamada, "Arama, yakalama ve gözaltına almaya ilişkin mahkeme ve savcılık kararlarının adli kolluğa icra edilmesi amacıyla gönderilmesinden sonraki aşamadaki bazı gelişmeler ve icra edilmeyen mahkeme ve Cumhuriyet Savcılığı kararlarına ilişkin ilgililer hakkında adli soruşturma başlatılmıştır" demişti. Bu açıklamanın, savcılık kararını uygulamadığı iddia edilen İstanbul polisine yönelik olduğu adli çevrelerde konuşulmuştu. 

Son HSYK kararıyla Karşıyaka Adliyesi'ne Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Ali Haydar 2011 Temmuz ayından bu yana İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak görev yapıyordu.

3.DALGA OPERASYON BAŞLAMIŞTI


İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için düğmeye basıldı.
Savcılık operasyon için İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube’sine operasyon talimatı verdi. Ancak gelen bilgilere göre Organize Şube polisleri, savcılığın talimatına direndi ve operasyon için harekete geçmedi.
Radikal gazetesine göre; operasyonun Beyoğlu belediyesi imar yolsuzlukları ile ilgili olduğu iddia ediliyor.


Kaynak:Haber Kaynağı