İSTANBUL SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

İSTANBUL SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Okmeydanı, Beşiktaş başta olmak üzere bir çok bölgede polis müdahalesi var.

 

1 Mayıs nedeniyle İstanbul'un belirli bölgelerinde toplanan gruplara polis müdahale ediyor.


BEŞİKTAŞ'TA POLİS MÜDAHALESİ 


Beşiktaş'ta polis göstericilere müdahale etti. Göstericiler "Sula, sula, 2 TOMA birden" sloganları attı.
Beşiktaş Barbaros meydanı'nda toplanan bir grup göstericiye polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis önce kalkanlarla müdahale etti sonra gaz attı. Polis, kaçan göstericilere TOMA ile de tazyikli su sıktı. Polis amiri megefonla TOMA'yı kullanan polise talimatlar verdi. Polis amirinin, TOMA'ya "Evet TOMA suluyorsun", "TOMA bir kere suluyorsun", "TOMA öne doğru suluyorsun" dediği duyuldu.


Ara sokaklara kaçan göstericiler polise taş attı.


E 5'TE POLİS MÜDAHALESİ

E 5 Karayolu Mecidiyeköy mevkiinde yolu trafiğe kesen eylemcilere polis müdahale etti. Polis, eylemcilere gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler kaçarken yol tekrar trafiğe açıldı.

 

BEŞİKTAŞ'TA İKİNCİ POLİS MÜDAHALESİ

Beşiktaş'ta polis göstericilere ikinci kez müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda ilk müdahalenin ardından tekrar toplanan gösterilere polis önce "dağılın" anonsu yaptı. Grup uyarıları dikkate almayınca polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis amiri megafonla göstericilere, "taş atma, maytap atma" şeklinde uyarılarda bulundu. Polis ara sokaklara kaçan göstericilere gaz ile müdahaleye Göstericiler ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklara dağılan göstericilere polis gaz ile müdahale etti.
Tazyikli su ve atılan gazdan etkilenen bir kadın zor anlar yaşadı. Kadına çevrede bulunan esnaf yardım etti.


OKMEYDANI'NDA 1 MAYIS OLAYLI BAŞLADI


Okmeydanı'nda ara sokaklardan çıkan bazı guruplar, polislere havai fişek ve molotof kokteyli attı. Polis, biber gazı ve plastik mermi ile karşılık verdi.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Okmeydanı'nda olaylı başladı. Sabahın erken saatlerinde Piyalepaşa Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi'ne çıkan sokaklarda toplanan yüzü maskeli bazı guruplar, polislere havai fişek, molotof kokteyli fırlatarak sapanlarla taş attı.

Polis de göstericilere biber gazı ve plastik mermilerle karşılık verdi. Göstericilerin attığı molotof kokteyli akrep diye bilinen zırhlı polis aracına isabet etti. Aracın alev alarak tutuşmasına neden oldu. Akrep, kısa sürede söndürüldü. Polis bir göstericiyi gözaltına aldı.


MECİDİYEKÖY'DE POLİS MÜDAHALESİ


Mecidiyeköy'de bir grup göstericiye polis müdahale etti. Gaz ve tazyikli su ile müdahalesi sırasında göstericiler polisi taş yağmuruna tuttu.

 

BEŞİKTAŞ'TA ÜÇÜNCÜ POLİS MÜDAHALESİ

Beşiktaş'ta polis göstericilere üçüncü kez müdahale etti. Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda tekrar toplanan gösterilere polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler polise, taş, maytap ve havai fişekle karşılık verdi. Polis amiri megafonla göstericilere, "Vekilimiz gelecek gerçekten arkadaşlar. Sayın vekil çarşı içine giriyor lütfen taş atamayın" şeklinde uyarılarda bulundu. Polis ayrıca çevrede bulunan binaların balkonlarında ki vatandaşlara içeriye girmeleri ve çamlarını kapatmaları konusunda uyarıda bulundu. Göstericiler müdahalenin ardından tekrar ara sokaklara dağıldı.
Ara sokaklarda toplana bir grupla polis arasında çatışma yaşandı. Polisin gazla müdahale ettiği grup, taş ve bilyelerle karşılık verdi.


BEŞİKTAŞ VE ŞİŞLİ'DE POLİS MÜDAHALESİ ARA SOKAKLARDA DEVAM EDİYOR


Beşiktaş'taki polis müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçan göstericilere polis müdahalesi devam ediyor. Beşiktaş ve Şişli'de ara sokaklarda toplana göstericiler, polis müdahalesine taş havai fişek ve molotof kokteyli ile karşılık veriyor. Göstericiler bazı sokaklar çöp konteynerları ile yola barikat kurarken polis grupları dağıtmak için TOMA ve gaz ile müdahale ediyor.


BEŞİKTAŞ'TA POLİS MÜDAHALESİ SÜRÜYOR

Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda polisin göstericilere müdahalesi müdahalesi devam ediyor. Barbaros Bulvarı'nda toplanan ve yürümek isteyen göstericiler polis gaz ve tazyikli su ile müdahale ediyor. Göstericiler ise polis müdahalesine taş ve maytaplarla karşılık verirken, bazı göstericilerin yanlarında getirdikleri suntaları kalkan olarak kullandıkları görülüyor.


TARLABAŞI'NDA POLİS MÜDAHALESİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Dolapdere'den Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen bir gruba polis müdahale etti. Tarlabaşı Bulvarı'na çıkmak isteyen grupta bulunanlar polise taş ve bilye attı. Poliste sis ve gaz bombaları ile boyalı mermiyle müdahale etti. İlk müdahalenin ardından ara sokaklara karışan göstericiler tekrar toplanarak polise havai fişek attı. Bu sırada çevik kuvvet personelinin kullandığı bir İETT otobüsünün yanına gelen biri kadın iki kişi pankart açarak "Ethem Yoldaş Ölümsüzdür" sloganı attı. İki gösterici karga tulumba gözaltına alındı. Polisin gaz bombalı müdahalesi sırasında arada kalan bir aile zor anlar yaşadı. Üçü çocuk 6 kişilik aile güçlükle alandan uzaklaştı. Çocukların atılan gazlardan etkilendiği görüldü.


EYLEMCİ BÖYLE GÖZALTINA ALINDI, VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Mecidiyeköy'de 1 Mayıs için toplanan gruplara polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler polise taş atarak karşılık verdi. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda Mecidiyeköy sokakları savaş alanına döndü. Çevik kuvvet ekipleri müdahale sırasında bir eylemciyi gözaltına almak istedi. Gözaltına alınmak isteyen kişi polis ekipleri uzun süre direndi .İki çevik kuvvet polisi kollarından tutarken diğer çevik kuvvet polisi boynundan tutarak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Başarılı olamayınca biber gazı sıkıldı. Toplanan yaklaşık 10 kişilik çevik kuvvet ekibi dakikalar süren müdahale sonrasında eylemciyi etkisiz hale getirdi. Yere yatırılarak kelepçelen kişi, akrep adı verilen zırhlı araca bindirilerek götürüldü.Polisin bu tutumu çevredeki vatandaş tarafından alkışlarla protesto edildi. Bölgedeki gerginlik devam ediyor.1 Mayıs nedeniyle İstanbul'un belirli bölgelerinde toplanan gruplara polis müdahale ediyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı