İSTANBUL PENDİKTE "EBOLA" PANİĞİ

İSTANBUL PENDİKTE "EBOLA" PANİĞİ

Ebola Paniği Yüzünden Boşaltılan Acil Servis Yeniden Açıldı

EBOLA virüsü şüphesiyle boşaltılan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, dezenfekte edildikten sonra yeniden hizmete açıldı.

ACİL İNİŞ YAPAN UÇAKTAN İNDİRİLDİ

Türk hava sahası üzerinden geçen bir uçakta yolcu olarak bulunan Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, uçak ebola şüphesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Kadın, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ambulansla alınarak Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Servis'i hemen boşaltılırken, Acil Servis'teki hastalar da çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı.

MEĞER SITMAYMIŞ

İlerleyen saatlerde yapılan tetkikler sonucunda, EBOLA virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene'ye, "sıtma" teşhisi konuldu. Teşhisin ardından hastanede verilen alarm kaldırıldı.

BAŞKA HASTANELERE YÖNLENDİRİLDİ

Durumdan habersiz olarak hastaneye gelen vatandaşları ise girişte Özel Güvenlik görevlileri karşıladı. Görevliler, acil bölümünün kapalı olduğunu belirterek, vatandaşları başka hastanelere yönlendirdi.


Balkıssa Dene ilerleyen saatlerde hastanenin farklı bir bölümüne alındı. Bunun üzerine Acil Servis dezenfekte edilerek saat 01.00 sıralarında yeniden hastalara açıldı. Hastane doktorları kadının sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı