İSTANBUL EMNİYETİ’NE GECE OPERASYONU

İSTANBUL EMNİYETİ’NE GECE OPERASYONU

Emniyet'te cemaat baskını

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında emekli ve görevde olan polislere yönelik operasyon başlatıldı. Gözaltına alınan polislerin Gülen cemaatiyle bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Al Jazeera Türk’ün haberine göre; operasyon için talimat Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından verildi. Talimat üzerine İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gece 02.00 sularında bazı polislerin adreslerine baskın düzenledi. Aralarında meslekten atılan ve uzaklaştırılanlarla, halen görevde olanların da bulunduğu bazı polisler gözaltına alındı. Operasyon özellikle polislerin oturduğu Halkalı bölgesinde yoğunlaştırıldı. Gözaltına alınan bazı polislerin evlerinde de aramalar yapılıyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan polislerin çoğunun 17 ve 25 Aralık Yolsuzluk operasyonları ile Selam örgütü soruşturmasında görev aldığı belirtildi.

DHA'da yer alan habere göre; operasyonda gözaltına alınanlardan 4'ü saat 03.30'dan itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında resmi üniformalı bir polis memuru da var. Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polisin, sağlık kontrolünden geçirilip polis aracına götürüldüğü sırada üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğinin de olması dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı