İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE AKP İL BİNASINA ROKETLİ SALDIRI

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE AKP İL BİNASINA ROKETLİ SALDIRI

Yamak Sokak'tan müdürlük binasına yönelik kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından saat 20.00 sıralarında lav silahıyla saldırı oldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına lav silahıyla saldırı düzenlendi. 

ÖLEN YARALANAN YOK

Lav mermisi bahçe duvarını isabet alırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün arka kısmında bulunan Yamak Sokak'tan müdürlük binasına yönelik kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından saat 20.00 sıralarında lav silahıyla saldırı oldu. 

BAHÇE DUVARINA İSABET ETTİ

Lav mermisi bahçe duvarına isabet etti. Polis bölgede özel harekat destekli operasyon başlattı. Emniyete çıkan bazı sokak cadde ve sokaklar kapatıldı.

Vali Vasip Şahin olayla ilgili twitter adresinden şu açıklamayı yaptı: 

OPERASYON BAŞLADI

"İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü,yaralı bulunmamaktadır. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir."

AKP İL BİNASINDA DA AYNI ANDA SALDIRILDI

Öte yandan Sütlüce'deki AK Parti İl Binası'na lav silahı ile saldırı girişiminde bulunuldu.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) yetkililerinden edinilen ilk bilgiye göre; AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik lav silahıyla saldırı girişimi oldu. 

ÇOK SAYIDA POLİS YÖNLENDİRİLDİ

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, olayda yaralanan olup olmadığı ve herhangi bir yerin isabet alınıp alınmadığı henüz tespit edilemedi. Polis ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

İKİ SALDIRIDA DA AYNI TİP SİLAHLAR KULLANILDI

Emniyet kaynakları, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü binalarına 1,5 saat arayla meydana gelen her iki saldırıda da tek atımlık lav silahı kullanıldığını tespit etti.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırı girişimiyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

GEÇMİŞ OLSUN DEDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile birer telefon görüşmesi yaptı. İstanbul Valisi Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Çalışkan'dan saldırı girişimiyle ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emniyet camiasına geçmiş olsun dileklerini de ilettiği kaydedildi.

 

71226_43877_20012017203501_1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı