İSTANBUL BAROSU BAŞKANI BELLİ OLDU

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI BELLİ OLDU

Oyların yüzde 65'ini alan ve en yakın rakibine 11 bin 580 fark atan Kocasakal, “Bu sonuç, bizimle ilgili açılan davalarda asıl beraat kararıdır, yürüyen soruşturmalarda takipsizlik kararıdır" dedi.

İstanbul Barosu Başkanlığı'na, 14 bin 435 oy alarak en yakın rakibine 11 bin 580 oy fark atan Ümit Kocasakal üçüncü kez seçildi.
Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan ve 2 gün süren İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu, mevcut başkan Doç. Dr. Ümit Kocasakal'ın zaferiyle sonuçlandı.

Bir önceki seçimlerde 12 bin 836 oy alarak ikinci kez İstanbul Barosu Başkanlığı'na seçilen Kocasakal, bu yıl oylarını 14 bin 435'e çıkararak üçüncü kez başkan seçilmeyi başardı. Kocasakal, 2 bin 855 oyla ikinci olan "Hukukun Üstünlüğü Platformu" adayı Abdurrahman Arar'a 11 bin 580 oy fark attı.
"Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu"nun eşbaşkan adayları Ercan Kanar ve Yıldız İmrek 1.763 oyla üçüncü olurken, "İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu" adayı Ali Rıza Kaplan 1.502 oyla dördüncü, "Çağdaş Avukatlar Grubu" adayı Ayhan Erdoğan'da 1.369 oyla beşinci oldu.

RAKİPLERİ, KOCASAKAL'I TEBRİK ETTİ

Seçimi kazanan Ümit Kocasakal'ı önce rakipleri tebrik etti. Kocasakal, bu dönemde İstanbul Barosu'nun herkes için bir "güvence" olduğunu belirterek, “Ayrım yapmadan herkesin hakkını hukukunu savunduk. Aynı şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Biz siyaset yapmıyoruz, biz sadece hukuku savunuyoruz. Kucaklayıcı olacağız ama, ilkelerimizden zerre taviz vermeyceğiz“ dedi.

YÜZDE 65 OY ALDI

Kocasakal, bir gazetecinin yüzde 65 oy aldığını hatırlatması üzerine, “Benim bildiğim kadarıyla görülmemiş bir sonuç. İki adaylı seçimde bu olur ama, 5 adaylı seçimde bir kişinin yüzde 65 oy alması benim hatırladığım bir şey değil" diye konuştu.
Kocasakal, “Bu sonuç bizimle ilgili olarak açılmış olan davalarda asıl beraat kararıdır. Ve gene bizimle ilgili olarak yürüyen soruşturmalarla ilgili olarak verilen bir takipsizlik kararıdır. Bu sonuç, hukuk devletine sahip çıkmanın bir sonucudur" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı