İSTANBUL ALEV ALEV  VATANDAŞ ARAÇLARINI YAKMAYA BAŞLADILAR

İSTANBUL ALEV ALEV VATANDAŞ ARAÇLARINI YAKMAYA BAŞLADILAR

İstanbul Caddesi üzerinde başlayan olaylar, kısa süre içinde Bağcılar Meydanı'na kaydı.

IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto eden bir grup, DBP Bağcılar İlçe örgütünün bulunduğu binanın önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi.

HDP ÖNÜNDE TOPLANIP YÜRÜDÜLER

IŞİD'in Kobani kuşatmasını protesto etmek isteyen bir grup, HDP Bağcılar İlçe Örgütü'nün bulunduğu binanın önünde toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis ile grup arasında çatışma çıktı. Polis, gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Grup, polise taşlar ve şişelerle karşılık verdi. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan grup, bir süre sonra toplanarak yeniden polise taş ve şişelerle saldırdı.

OLAYLAR GENİŞLEYEREK BÜYÜDÜ

İstanbul Caddesi üzerinde başlayan olaylar, kısa süre içinde Bağcılar Meydanı'na kaydı. Meydana çıkan ara sokaklarda toplanan göstericiler polisle burada çatışmaya devam etti. Göstericiler, ara sokaklarda işyerlerinin camlarını kırdı, bankaların ATM'lerini taşladı.

MİNİBÜSÜ DEVİRDİLER, 3 OTOMOBİLİ ATEŞE VERDİLER

Gösterici grup bir minibüsü Bağcılar'ın göbeğinde devirdi. 3 otomobil de göstericeler tarafından ateşe verildi. 

GÖSTERİCİLERE TEPKİ GÖSTEREN BİR GRUP DA TOPLANDI

Bu sırada göstericilere tepki gösteren bir başka grup da toplandı. Yüzlerce kişilik bu grup çevreye taş ve molotof yağdıran gösterici grubu kovaladı. Kovalan gruptakilerin ellerinde taş, sopa, kalas ve bıçakların olduğu görüldü. 

Polis gruba izin vermedi, tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Grup polise taşlar ve şişelerle karşılık verdi. 

Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan grup, bir süre sonra tekrar toplanarak yeniden polise taş ve şişe etti. Polisin müdahalesi devam ediyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı