İstanbul Adalet Sarayı'nda arbede!

İstanbul Adalet Sarayı'nda arbede!

Adliyedeki gerginlik devam ediyor. Çevik kuvvet ekiplerinin de adliyeye girdiği görüldü.

İstanbul Adalet Sarayı'nda arbede!
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, tutuklu dernek üye ve yöneticiler için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda eylem yaptı. Eylem sırasında adliye içinde ve dışında olaylar çıktı.
 
Enver ALAS - Arzu KAYA
İSTANBUL18.02.2013 13:34
 
PANKART AÇMA ARBEDESİ
ÇHD İstanbul Şubesi’ne bağlı yaklaşık 70 avukat, bir ay önce DHKP-C soruşturması kapsamında tutuklanan 9 meslektaşlarının tutukluluk hallerine itiraz dilekçesi vermek Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.
 
ÖZEL GÜVENLİK MÜDAHALE ETTİ
Grup, bir saatlik oturma eylemi yapacaklarını belirterek adliye girdi. Adalet sarayının giriş katın oturma eylemi yapan avukatlar sık sık slogan attı. Bu sırada adliyenin 3. katından “Tutuklu avukatlara özgürlük" yazılı büyük bir pankart açıldı. Bunu üzerine polis ve adliyenin özel güvenlik görevlileri pankart açan avukatlara müdahale etti. Pankartı toplayan polis ve güvenlikçilerle avukatlar arasında arbede çıktı. 
 
Uzun süren arbedenin ardından pankart toplandı. Ancak bir süre sonra avukatlar yine pankart açmaya çalıştı. Avukatlarla güvelik görevlileri arasında arbede yaşandı. Adliyedeki gerginlik devam ediyor. Çevik kuvvet ekiplerinin de adliyeye girdiği görüldü.