İSRAİLLİLERİ ELEŞTİREN O MUHABİR GÖREVDEN ALINDI

İSRAİLLİLERİ ELEŞTİREN O MUHABİR GÖREVDEN ALINDI

Tehdit edildiğini söylemişti.

İsraillilerin Gazze'ye yapılan bombardıman karşısında ıslıklar eşliğinde sergilediği mutluluğu eleştiren CNN muhabiri Diana Magnay görevden alındı.

CNN International muhabiri Diana Magnay, Gazze’ye yönelik bombardımanı canlı yayında duyururken, Sderot’taki bir tepede İsrail ordusunun bombardımanını izleyen İsraillilerin bombalar düştükçe attıkları sevinç çığlıkları ekrana yansımış, muhabir tepkisini gizleyememişti.

Yayının yapıldığı noktadaki bir grup İsrailli  “hedefi bulan” her saldırıda sevinç çığlıkları attılar. Muhabir Magnay canlı yayında bu durumu, “Sanırım görebiliyorsunuz, İsrail’in bu saldırısını izleyen pek çok İsrailli burada toplanarak kutlama yapıyor” sözleriyle aktardı.

Yayın sonrasında ise CNN muhabiri buradaki kalabalık tarafından tehdit edildiğini aktardı.
Twitter hesabından Magney, “Sderot’taki tepelerde İsrailliler Gazze’ye düşen bombaları kutluyorlar; “yanlış bir şey söylersem arabamızı parçalamakla” beni tehdit ediyorlar. İğrenç” yazdı. Muhabir Magnay’ın ilerleyen dakikalarda bu tweet’ni sildiği görüldü.


GÖREVDEN ALINDI

Sözcü'de yer alan habere göre ABD merkezli yayıncı kuruluş CNN, İsraillilere tepki gösteren tweet’inden sonra dünya çapında yankı uyandıran muhabiri Diana Magnay’ı görevinden aldı.

CNN’den bir sözcü tarafından ABD merkezli haber sitesi Huffington Post’a yapılan açıklamada, “Diana, canlı yayında kışkırtılıp tehdit edilince Twitter üzerinden öfkeli bir reaksiyon gösterdi. Ekibimizi doğrudan hedef alanlara yönelik kullandığı dil için çok üzgün” dedikten sonra İsrail-Gazze sınırındaki görev yerinin Moskova olarak değiştirildiğini belirtti.

NBC de Gazze sahilinde oynarken bombalara hedef olan dört Filistinlin coçuğun ölümünü dünyaya duyuran deneyimli Ortadoğumuhabiri Ayman Mohyeldin’i bölgeden almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı