İSRAİL'E 300 BİN KİŞİLİK ŞOK

İSRAİL'E 300 BİN KİŞİLİK ŞOK

İsrail'e karşı boykot, yatırımların geri çekilmesi ve yaptırımlar uygulanmasını içeren bir karar tasarısının oybirliğiyle kabul edildiğini açıkladı.

Kanada'nın en büyük öğrenci organizasyonu Canadian Federation of Students (Kanada Üniversite Öğrencileri Federasyonu), İsrail'e karşı eylem kararı aldı.

Yaklaşık 300 bin öğrencinin üye olduğu federasyon, Toronto'daki Ryerson Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği genel kurulunda, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını da ele aldı. Haberler.com'un haberine göre; Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Ana Goldfinch, genel kurulda, İsrail'e karşı boykot, yatırımların geri çekilmesi ve yaptırımlar uygulanmasını içeren bir karar tasarısının oybirliğiyle kabul edildiğini açıkladı.

Goldfinch, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını gösterir bir dizi uygulamayı kabul ettiklerini de ifade etti.

Bu arada, Ryerson Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Rajean Hoilett de İsrail'in Filistin halkına karşı uygulamaları ile savaş suçu işlediğini belirterek, bu ülkeyle bağlarını koruyacak Kanadalı üniversite ya da kolejlerin, savaş suçuna ortak olacaklarını ifade etti.

Bu konudaki görüşlerini kamuoyuna daha net açıklamak için bir panel düzenleyeceklerini dile getiren Hoilett, panelin isminin de "Antisemitizm ve İslamofobia'ya Yer Yok" olacağını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı