İSRAİL'DEN TÜRKİYE'DE Kİ YAHUDİLER KONUSUNDA FLAŞ AÇIKLAMA

İSRAİL'DEN TÜRKİYE'DE Kİ YAHUDİLER KONUSUNDA FLAŞ AÇIKLAMA

2 Gün önce Türk vatandaşlarına büyük bir endişe yaratan ABD'li asker ailelerin çekilme kararı henüz gündemden düşmeden İsrail'den de benzer bir açıklama geldi. Türkiye hızla yaşanması zor bir ülke haline geliyor.

İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısında İsrail vatandaşlarının hayatını kaybetmesi, İsrail’in yeni IŞİD saldırıları tehlikesine karşı vatandaşlarına Türkiye’den ayrılma çağrısı yapması ve İngiliz Sky News kanalının örgütün Yahudi çocukları hedef almaya hazırlandığını öne sürmesinin ardından, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’den konuyla ilgili açıklama geldi.

ALDIĞIMIZ BİLGİLER

DW Türkçe’nin haberine göre Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ile telefonda görüşen Rivlin Türkiye'deki Yahudi cemaatine yönelik muhtemel saldırı haberlerinden dolayı endişeli olduğunu söyledi. Rivlin açıklama yayınlayarak “Aldığımız bilgiler nedeniyle son derece endişeliyiz, İsrail ve Türkiye'deki ilgili yetkililerle durumu yakından takip ediyoruz” dedi.
İsrail bayrağı

YAHUDİ ÇOCUKLARINI KATLETME PLANLARI

Sky News önceki günkü haberinde ‘IŞİD'in Beyoğlu’ndaki bir sinagog ve ona bağlı okulları hedef alarak Yahudi çocuklarını katletme planları yaptığını’ iddia etmişti. Daha önce de İsrail Türkiye'deki vatandaşlarına ülkeyi derhal terk etme çağrısı yapmıştı.
İstiklal Caddesi'nde 19 Mart’ta düzenlenen intihar saldırısında 3 İsrail ve 1 İran vatandaşı hayatını kaybetmişti. Saldırıda 39 kişi de yaralanmıştı.

 

sputniknews

Kaynak:Haber Kaynağı