İSRAİL’DEN ŞOK HAVA SALDIRISI

İSRAİL’DEN ŞOK HAVA SALDIRISI

İşte bilanço…

Saldırılarda, 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. İsrail'in saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı bin 916’a yükseldi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti’nin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlediği saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin yaralandığını belirtti.

Daha önce İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının bin 908'e yükseldiğini ifade eden Kudra, yapılan tetkikler neticesinde ölü sayısının bin 908 değil, bin 916 olarak tespit edildiğini söyledi. Sonhaber.com’un haberine göre; Kudra, "Bakanlık tarafından hayatını kaybedenlerin sayısı bin 916, yaralı sayısı ise 9 bin 868 şeklinde düzeltilmiştir" dedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz'da karadan saldırıya geçmişti. Yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra, Salı günü TSİ 08.00'de başlamak üzere, İsrail ile Filistinli gruplar arasında 72 saatlik ateşkes ilan edilmişti. Ateşkesin Cuma günü saat 08.00'de sona ermesiyle İsrail'in saldırıları yeniden başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı