İSRAİL VE İNGİLİZ AJANLARI İMRALI'YA GÖTÜRÜLMÜŞ

İSRAİL VE İNGİLİZ AJANLARI İMRALI'YA GÖTÜRÜLMÜŞ

Avrupa’da yayımlanan “İmralı Tutanakları” kitabında şok bir ayrıntı dikkat çekiyor.

Öcalan’ı İmralı’da devletin bilgisi dahilinde İsrail ve İngiliz ajanları ziyaret etmiş.Tutanaklarda o bölüm bir devlet yetkilisi tarafından doğrulanıyor. Yine tutanaklarda Dolmabahçe mutabakatına ilişkin çarpıcı ayrıntılar da var.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Mahmut Lıcalı’nın haberine göre “İmralı Tutanakları”da o bölüme ilişkin ayrıntılar şöyle;

Devletin bilgisi dahilinde Öcalan’ı İmralı’da  İngiliz ve İsrail ajanları ziyaret etmiş

Tutanaklara göre görüşmede yer alan devlet yetkilisi İmralı’ya İngiliz ve İsrail istihbaratından iki kişinin geldiğini teyit ediyor:
ÖCALAN: (…) Yine buradaki görevlilerden biri gelmişti. Kemerine baktım. Yahudi yıldızı, Davut yıldızı parlıyordu. O da dakikalarca öyle bekliyordu. Benim ısrarla mesajı almamı istemişti. Bana “Ben Mossad’ım, buradayım”, bunu hissettirmek istemişti.
DEVLET YETKİLİSİ: Hatta buraya İngiliz istihbaratı da gelmişti.
ÖCALAN: Evet. O Avrupa’dan gelen heyet içinde varlardı.
DEVLET YETKİLİSİ: Gelen iki avukat İngiliz istihbaratı adına gelmişti.

Öcalan:AKP faşizmi dayatırsa; gerilla hakiki savaşı başlatır

ÖCALAN: (HDP heyetinin İç güvenlik yasası görüşmelerinin sürdüğü konusundaki açıklamalarının ardından) Bunlara takılmayın. Güvenlik yasası çıkarsa en çok onlara zarar verir. AKP otoriterleşmek isterse kendini bitirir. AKP hakiki olmazsa, bu sefer gerilla hakiki savaşı başlatır. Anlaşma yok, çözüm yok, barış yok, faşizmi dayatırsa savaş başlar. Bunu onlara da söyleyin.

Mutabakat Öcalan’ın istediği gibi oldu

ÖCALAN: Sizin bu açıklamayı yapmanız önemlidir. Yarın yapmalısınız. Yarın 28 Şubat, bir darbenin yıldönümüne denk geliyor. Bizim gibi darbe karşıtı olanlar için önemlidir. Müsteşar Bey de açıklamaya katılabilir ya da katılmayabilir. Kendisi bilir. Çok emeği var. Katılması uygun olur, ama dayatmıyoruz. Katılırsa bir hakem gibi her iki heyete de iki metre mesafede durmalıdır. Bu daha uygun olur.

İstediği açıklama Öcalan’ın bir gün önce talep ettiği gibi açıklama 28 Şubat’ta gerçekleşirken; hükümet heyetinde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve dönemin AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal olmak üzere 3 kişi bulunmuştu. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı da yine Öcalan’ın talep ettiği gibi Dolmabahçe açıklamasına katılmıştı.

Öcalan: Barış meselesi MHP’yi kudurtuyor. İncelemek lazım

Tutanaklara göre, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı’nın Öcalan’la yaptığı konuşmalarda şu diyaloglar dikkat çekiyor:

ÖCALAN: (…) Normalize etme, kardeşleşmeyi esas alıyoruz. Bu niye MHP’yi kudurtuyor, incelemek lazım.
KGM: Yüz yıldır Türk-Kürt ilişkileri üzerinden çatışma politikası uygulandı. Tehlike sadece Kürt milliyetçiliği değil, Türk milliyetçiliğidir aynı zamanda.
ÖCALAN: (…) Benim için kaçacak diyorlar. Ben burada kalırım. Türkiye’den çıkmam, kovsalar da kalırım, onları çıkarırım.
KGM: Burası sizin toprağınız, ülkeniz, kimsenin haddi değil kovmak.

Kaynak :Gazeteport

Kaynak:Haber Kaynağı