İSRAİL TERÖRÜ YABANCI ÜNLÜLERİ İKİYE BÖLDÜ

İSRAİL TERÖRÜ YABANCI ÜNLÜLERİ İKİYE BÖLDÜ

Sivil ölümleriyle dalga geçti.

İsrail'in Gazze'ye saldırısına kimi yıldızlar tepki gösterirken, kimileri ise İsrail'in safında yer alarak sivil ölümleriyle bile dalga geçti.

İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşı tepkiler gün geçtikçe büyürken, dünyaca ünlü yıldızlar da Gazze konusunda büyük bir fikir ayrılığına düştü.
 
Taraf Gazetesi'nin haberine göre Rihanna ve Madonna Gazze’ye ağlıyor, Kim Kardashian ve Bar Rafaeli ise karşı tarafta...

YÜREK BURKAN GÖRÜNTÜ
 
Mia Farrow, Amerika’nın İsrail’e yaptığı silah yardımına bir son vermesi gerektiğini savundu. Scandal/ Skandal dizisinin yıldızı Kerry Washington ise dört ölü Gazze’li çocuğun fotoğrafını paylaşarak; “Yürek burkan görüntü” ifadesini kullandı.
 
FİLİSTİN'İ DESTEKLEMİYOR DİYE OBAMA'YA OY VERMEDİ
 
Bazı şarkılarından Filistin yanlısı sözler bulunan Amerika’lı hip-hop yıldızı Lupe Fiasco, konserlerinde Filistin bayrağı açmasıyla tanınıyor. Öyle ki Fiasco, İsrail’in Filistin’e uyguladığı politikaları eleştirmeyen Obama’ya, başkanlık seçimlerinde oy vermediğini dile getirdi.
 
RİHANNA'YI PİŞMAN ETMİŞLERDİ
 
Rihanna geçenlerde Twitter hesabından “Free Palestine/ Özgür Filistin” etiketini paylaşmış, sonrasında gelen tepkiler üzerine mesajını silmek zorunda kalmıştı.
 
İSRAİL İÇİN DUA EDİYORUM
 
Kim Kardashian’ın ‘’İsrail’deki herkes için dua ediyorum’’ Tweet’ine karşılık takipçileri adeta ünlü yıldıza savaş açtı. Takipçilerinin, ‘’Kendine ve bizlere bir iyilik yap ve biraz eğitim al’’ yorumları yapması üzerine Kardashian, vakit geçirmeden “Filistin’deki herkes için de dua ediyorum’’ mesajı yayınladı.
 
İSRAİL'İN VARLIĞINA ŞÜKREDİYORUM
 

İsrail’i savunanlar arasında ülkemizde de yayınlanan The Big Bang Theory dizisinin yıldızı Mayim Bialik de yer aldı. Twitter’dan, İbranice, “Shabbat shalom/ Huzurlu sabahlar” mesajı yayınlayan Bialik, takipçileri tarafından epey eleştirildi. Oyuncu tepkiler üzerine yeni bir Tweet atarak, “Bir Yahudi olarak İsrail’in varlığına şükrediyorum” dedi.
 
İSRAİL KENDİNİ SAVUNMAK ZORUNDA
 
Ünlü model Bar Rafaeli de, ülkesinde yaşanan savaştan ötürü çok üzgün olduğunu ve İsrail’in Hamas’tan gelen füzelerden dolayı kendini savunmak zorunda kaldığını belirtti.
 
ÖLÜMLERLE DALGA GEÇTİ
 
Bir diğer İsrail savunucusuysa 90’lı yılların komedi yıldızlarından ve 2012 Çay Partisi Başkanlık adayı Rosanne Barr. Barr, Tweet’lerinde devamlı olarak İsrail’’e destek verirken, bir yandan da sivillerin katledilmesiyle ilgili sulu şakalar yapmaktan geri kalmadı. 

Kaynak:Haber Kaynağı