İsrail Suriye füzelerini hedef aldı

İsrail Suriye füzelerini hedef aldı

Dün sabah İsrail, Suriye'ye bir hava saldırısı düzenledi. Saldırının bir füze sevkiyatını hedef aldığı bildirildi. ABD tarafından duyurulan saldırı İsrail kaynaklarınca da doğrulandı.

Cuma günü İsrail'in Suriye'ye bir hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Assaociated Press ajansının haberine göre, İsrailli yetkililer, bir füze sevkiyatı yapan silahların Lübnan Hizbullahı'na aktarılmasını engellediklerini belirttiler.

Sevk edilen füzelerin kimyasal silah içermediğini belirten İsrailli yetkililer, saldırının yeri hakkında bilgi vermediler.

Gelen haberlere göre İsrail savaş uçakları dün sabahın ilk saatlerinde düzenlenen saldırıda Suriye hava sahasına girilmediğini belirtiyorlar. Ancak bunun bir tahminden öte olmadığı da vurgulanıyor.

Suriye'nin BM Büyükelçisi Beşar Caferi Reuters'a yaptığı açıklamada, "herhangi bir saldırıdan haberdar olmadığını" belirtti.

İsrail, Suriye'nin elindeki kimyasal silahların Lübnan'da Hizbullah'ın eline geçmesinden endişe ediyor. Bu nedenle kısa bir süre önce de Suriye-Lübnan sınırında bir konvoyu vurmuştu.

Hafta başında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a iki yıldan fazla zamandır devam eden ayaklanmaları bastırması için destek olabileceklerini açıklamıştı.