İSRAİL PROTESTOSUNA YAHUDİLERDEN DESTEK!

İSRAİL PROTESTOSUNA YAHUDİLERDEN DESTEK!

Amerika'da da protesto edildi.

Gazze Şeridi'ne düzenlediği önce hava ardından da kara harekatlarıyla aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu 1000'e yakın kişinin ölümüne yol açan İsrail, ABD'nin değişik kentlerinde protesto edildi.

New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterisine aralarında Ortodoks Museviler ve Amerikalıların da katıldığı üç bini aşkın kişi İsrail aleyhine sloganlar atıp dövizler taşıdı. Çoğunluğunu Ortadoğu ülkeleri asıllı Amerikalıların oluşturduğu kalabalık, 'Katil İsrail, Filistin'den defol', 'Gazze ağlama, yalnız değilsin', 'Özgür Filistin' soğanları attı.

Göstericiler ayrıca uluslararsı toplumun duyarsızlığını eleştiren konuşmaların yapıldığı protesto gösterisinde. başta ABD ve BM olmak üzere uluslararası toplumun söz konusu İsrail olunca, kıyımlara göz yumduğu dile getirildi. İsrail de, sivil, çocuk, kadın, ev, okul, hastane demeksizin ayırım gözetmeyen saldırıları nedeniyle sert bir şekilde elştirildi.

ABD vatandaşı Ortodoks Museviler de İsrail karşıtı protestoya destek verirken, kimliğini açıklamak istemeyen bir Ortodoks Musevi, İsrail'i siyonist politika izlemekle suçladı. Musevi gösterici DHA'ya yaptığı açıklamada, "Siyonistlerin işgali altında yaşama mücadelesi veren Filistinlileri desteklemek için buradayım. Ortodoks bir Musevi olarak, siyonist İsrail'in, Musevilerin adını ve dinini kullanıp insanlık suçu işlemelerinden utanç duyuyorum. Siyonistlerin Museviler adına konuşma hakkı olmadığını dünyaya duyurmak için buradayım" dedi. Ellerinde Filistin bayrağı taşıyan, yüzlerini Filistin bayrağı rengine boyayan çocukların da katıldığı protestoya kadınların da yoğun olarak destek vermesi dikkat çekti. Protestoya katılan Katolik Rahip George Packard da Filistinlilere adalet çağrısı yapmak için Times Meydanı'na geldiğini anlattı ve "Filistin'e karşı yapılan haksız uygulamalar Hristiyanları da endişelendiriyor. Filistinlilerin de toprak sahibi olmaya, yaşamaya, geleceklerini belirlemeye hakları var. Kendilerine uygulanan tüm şiddet ve zulüme karşın, Museviler gibi onların da yaşama hakları var. Onları topraklarından etmek haksız, adaletsiz ve Amerikan kültürüne aykırı" diye konuştu.

"ULUSLARARASI TOPLUM FİLİSTİNLİLERİN YANINDA"

Times Meydanı'ndan, İsrail'in BM Daimi Temsilciliği'nin bulunduğu 2. Cadde ile 44. sokağa yürüyen protestoculara destek veren Filistin asıllı Amerikalı Vanessa Lynch de DHA'ya yaptığı açıklamada, "Filistinlilere karşı girişilen soykırımın durdurulması için buradayım. ABD destekli terörist devlet İsrail'in durdurulması için buradayım. Yüzlerce kişi öldü, binlerce kişi yaralandı. Medya gerçekleri dile getirmiyor. Hastaneleri sığınma evlerini, okulları bombalıyorlar. Medya hala Hamas İsrail'e roket attı diyor. Bu bir yalan. Uluslararası toplum Filistinlilerin yanında" dedi.

Türkiye doğumlu, Özbek asıllı Amerikalı Münevver Yüksel de, Filistin'in özgürlüğünü desteklemek için eyleme katıldığını belirtti. Yüksel, "Amerika'da ödediğimiz vergileri İsrail'e gönderiyorlar. Bunu biz desteklemiyoruz, doğru görmüyoruz ve hükümete bildirmek istiyoruz ki bizim vergilerimizi artık İsrail'e göndermesinler. Zavallı çocuklara ve orada yaşayan insanlara eziyet etmesinler, öldürmesinler. İnsanlık hakkı tanıyıp, bu savaşı durdurmaya yardımcı olsunlar" diye konuştu. Yüksel, Birleşmiş Milletler'in de Filistine karşı daha adil bir politika izlemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı