İsrail Lazkiye'yi Türkiye'deki bir üsten vurdu iddiası

İsrail Lazkiye'yi Türkiye'deki bir üsten vurdu iddiası

İsrail’in geçtiğimiz günlerde Lazkiye’deki bir askeri tesise yönelik saldırısını, Türkiye’deki bir askeri üssü kullanarak vurduğu bildirildi.


Russia Today, güvenilir bir kaynağa dayandığını belirttiği haberinde, İsrail’in geçen hafta Surye’nin Lazkiye kentindeki 5 askeri mühimmat deposunu vurmak için Türkiye’deki bir askeri üssü kullandığını duyurdu.


Russia Today’e açıklama yapan kaynaklar, İsrail uçaklarının Suriye hava kuvvetlerine meşru bir hedef olmamak için Türkiye’deki bir üsten havalandığını ve deniz üzerinden Lazkiye’yi bombaladığını bildirdi.


Kaynaklara göre, eğer bu iddia doğrulanabilirse, İsrail'in müslüman bir ülkeye saldırmasına yardım ettiği için Türkiye'nin ciddi güçlükler yaşaması muhtemel.


Geçtiğimiz hafta Lazkiye’deki Suriye ordusuna ait askeri tesislerde patlama olduğu belirtilmiş; ancak isyancı gruplar bu saldırıyla kendilerinin bir ilgilerinin bulunmadığını açıklamıştı.


CNN International televizyonu da, Amerikalı askeri kaynaklara dayandırdığı bir haberinde Lazkiye’deki askeri tesise yönelik saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini açıklamış ve bu tesislerde Rus yapımı karadan denize Yakhount füzelerinin depolandığını belirtmişti.