İSRAİL HAREKATI SONRASI PİYASALARDA KARA CUMA!

İSRAİL HAREKATI SONRASI PİYASALARDA KARA CUMA!

Cuma günü piyasalarda ne olur?

Perşembe günü Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararı sonrası hafif volatil bir seyir izleyen Borsa İstanbul gün sonunda %0,59'luk bir düşüşle günü 81783 değerinden sonlandırmıştı.

Perşembe günkü Borsa İstanbul kapanışı sırasında;

Dolar kuru 2,1230

Abd Dow Future endeksiyse 17066 seviyesinden işlem görmekteydi.

Saat 02:55 itibariyle Dolar kuru 2.1410 Dow future larıysa 16873 seviyesinden işlem görmekte.

Her iki tarafta da %1'e yakın kayıplar söz konusu.

Ukrayna'da yolcu uçağının kimin tarafından atıldığı henüz belli olmayan bir füzeyle düşürülmüş olması ardından İsrail'in Gazze'ye Kara Harekatı başlatması piyasaları iyice germiş durumda.

İsrail'in Kara Harekatı yapacağı yeni bir durum değil Ukrayna-Rusya ekseninde de uçak kazası sebebiyle olayların tırmandığına dair haber servislerine düşen bir bilgi yok.

Yani ortada yep yeni olağanüstü bir durum yok bu sebepten sabah Borsa İstanbul'un 600 - 1100 puanlık bir düşüş ile eksi açılıp sonra hafif toparlanma göstermesi muhtemeldir ki bu vesileyle de 82 bin seviyesinde bulunan güçlü direncin mini bir düzeltmesi gerçekleşecektir.

Bu senaryo olayların büyümemesine bağlı gelişecek senaryodur ve bu senaryonun işlemesi için 80650 - 81000 aralığındaki destek bölgesinin korunması ve bu bölge üzerinde işlemlerin sürmesi esastır...

Olası kötü senaryodaysa 79700 - 80360 daki yakın vadenin en güçlü destek bölgesi gündeme gelir lakin buranın kırılma ihtimalini cuma günü için mümkün görmüyorum.

Bir de tabi ki cuma günü haftanın son işlem günü ve araya hafta sonu girecek bu riski almak istemeyenlerin 2.seans içerisinde olası satışları biraz baskı oluşturabilir bunu da unutmadan 80650 ve 79700 deki desteklerin korunup korunmamasına bağlı olarak hisse pozisyonlarınızı ayarlamanızı öneririm.

Özetle; Kara Cuma gibi sözlere aldanmamak lazım. Piyasanın trendi çok güçlü ve bunu öyle bilindik olay ve mazeretlerle bir günde kaybedebileceğine ihtimal vermiyorum.

Dolar tarafındaysa son 3,5 ayın en yüksek değeri olan 2,1542 en güçlü direnç olarak çalışacaktır. Burada 2,1460 - 2,1542 bölgesi üzerinde gün sonu kapanışlar gerçekleşmediği sürece yeni bir yükseliş hareketinin başladığını söylemek kolay olmaz.

Not: Yazdıklarım tecrübelerime dayanarak paylaştığım kişisel görüşlerimdir. Kimse için bir bağlayıcılığı yoktur.

Onur Kamil Alşan

Kaynak:Haber Kaynağı