İSRAİL HALKA GAZ MASKESİ DAĞITIYOR !

İSRAİL HALKA GAZ MASKESİ DAĞITIYOR !

İsrail teyakkuzda: Gaz maskesi dağıtılıyor

İsrail teyakkuzda: Gaz maskesi dağıtılıyor
 
Suriye ve İran'ın misilleme tehdinin ardından İsrail, bir süredir ara verdiği, vatandaşlarına yönelik ücretsiz gaz maskesi dağıtımına yeniden başladı.
31 Ocak 2013
 
İSRAİL ALARMDA
 
TEL AVİV- İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan bir askeri araştırma merkezini vurmasının ardından Tahran ve Şam'dan misilleme tehdidi gelmişti. Şimdi ise İsrail teyakkuzda. 
 
İsrail, bir süredir ara verdiği, vatandaşlarına yönelik ücretsiz gaz maskesi dağıtımına yeniden başladı.
 
Uzmanlar, İsrail yönetiminin, Suriye'ye yapılan saldırının ardından İran'dan ya da Lübnan Hizbullah'ından gelebilecek bir misilleme saldırı olasılığına karşı bu uygulamayı başlattığı görüşünde. 

İRAN VE SURİYE'DEN MİSİLLEME TEHDİDİ GELMİŞTİ

Öte yandan, İsrail Şam'ı bombolama suçlamalarına, "yorum yok" şeklinde yanıt verirken,Suriye'nin Lübnan Büyükelçisi Ali Abdulkerim Ali ise Şam'ın "misilleme opsiyonunun" bulunduğunu ve bir sürpriz beklenebileceğini söylemişti. İran dan da benzeri açıklamalar öğlen satlerinde gelmişti.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

 
GAZ MASKESİ DAĞITILIYOR
 
Ülke genelinde postanelerde ve bazı alışveriş merkezlerinin içinde kurulan stantlarda sürdürülen gaz maskesi dağıtımı, İsrail vatandaşlarına kimlik göstermeleri durumunda veriliyor. 
 
Maskeler, başta biyokimyasal saldırılar olmak üzere her türlü kimyasal silah tehdidine karşı koruma amaçlı takılıyor. 
 
İsrail'de ilk gaz maskesi dağıtımı 1991 yılı Körfez Savaşı sırasında Irak tarafından İsrail'e atılan 40 civarındaki Skud füzesine karşı kullanılmak üzere dağıtılmıştı. 
 
Ancak bu gaz maskelerinde kullanılan filtrelerin kullanım sürelerinin geçmiş olması nedeniyle maskeler 3 yıl önce İsrail ordusu tarafından tüm ülkede toplatıldı.
 
3 MİLYON MASKEYE İHTİYAÇ VAR
 
Şu an itibariyle İsrail halkının yüzde 60'ının yani yaklaşık 4,5 ila 5 milyon kişinin gaz maskesi sahibi olduğu, 2,5 ila 3 milyon kişinin ise gaz maskesine ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor. 
 
İsrail hükümeti 2010 yılında yaptığı açıklamada 2013 sonunda ülkede gaz maskesi olmayan vatandaşın kalmayacağını açıklamıştı. 
Anahtar Kelimeler: Israil Suriye'yi Vurdu, Gaz Maskesi, Tahran Ve şam Tehdit