İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA SON GELİŞME

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA SON GELİŞME

Mısır kapılarını açıyor…

AA'nın haberine göre; Mısır'ın, Gazze'nin dış dünyayla tek bağlantısı Refah Sınır Kapısı'nı bu sabah istisnai durum için 3 günlüğüne açacağı bildirildi.

Filistin'in Kahire Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Mısır yönetiminin, Refah Sınır Kapısı'nı bu sabah Gazze Şeridi'nden gelecek yaralılar için açacağı belirtildi.

İsrail’in başlattığı operasyon sonucunda yaralananların Mısır hastanelerinde tedavi altına alınacağı kaydedilen açıklamada, Mısır Sağlık Bakanı Muhammed Sultan'ın beraberindeki heyetle Refah Sınır Kapısı'na gideceği ve Gazze Şeridi'nden gelecek ilk yaralı kafilesini karşılayacağı ifade edildi.

Açıklamada, Filistinli yaralıların ambulanslarla Sina'daki el-Ariş ve Refah hastanelerinde tedavi altına alınacağı, özel tedavi gerektiren hastaların ise başkent Kahire’ye nakledileceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'na ait ambulanslarla 15 doktorun da sınır kapısında olacağı ve Filistinli hastalarla ilgilenecekleri belirtildi.

MISIR GAZZE'YE TIBBI YARDIMLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERECEK

Öte yandan, Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından Gazze’de yapılan açıklamada, "Mısır yönetimi, bu sabah Refah Sınır Kapısı'nın açılacağını, hastaların Mısır'a kabul edileceğini ve Mısır tarafındaki sınır kapısında bekleyen tıbbı yardımların Gazze'ye geçişine izin verileceğini bildirdi" ifadesine yer verildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından İsrail’in Gazze'ye yönelik askeri operasyon başlatmasından bu yana Mısır yönetiminin Refah Sınır Kapısını ilk kez açacağı bildirildi. Mısır, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından, İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek bağlantı Refah Sınır Kapısı'ndan geçişlere istisnai durumlarda ve süre sınırlaması koyarak izin veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı