İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

İSRAİL FİLİSTİN SAVAŞINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

İsrail, Mısır'ın önerdiği 72 saatlik ateşkesi kabul ettiğini açıkladı. Mısır'ın teklifine Hamas henüz yanıt vermedi.

 

HAMAS HALA AÇIKLAMA YAPMADI
Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan: "Gazze'de 72 saatlik ateşkes ilan edilmesine dair öneriler var. Hamas, henüz ateşkes konusundaki tutumunu belirlemedi." Hürriyet'de yer alan haberin ayrıntıları şöyle

YARIN BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLAYACAĞIZ
Oron, ülkesinin "insani ateşkes için yürütülen her türlü çabayı memnuniyetle karşıladığını" ve söz konusu öneriye yanıtı basın toplantısı düzenleyerek açıklayacaklarını belirtti. Oron, "Bizim tutumumuz net. Hamas'ın bağlı kalıp kalmayacağını bilmememize rağmen Gazze'de her türlü ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz. Gerçek bir ateşkes güvencesi verilirse Kahire'deki müzakerelerin başlaması için müzakereci heyet gönderebiliriz" ifadesini kullandı.

72 SAAT ÇOK HASSAS

Öte yandan Gazze'de ateşkes sağlanması amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Filistin heyetinde yer alan Demokratik Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Kays Abdulkerim, "Mısırlı yetkililerin, İsrail ile Filistin arasında görüşmelerin başlayabilmesini sağlayacak 72 saat süreli ateşkes için çaba harcayacakları konusunda kendilerine söz verdiğini" bildirmişti.

Filistin heyeti, bugün Mısır İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid Tuhami ile görüşmüştü. Mısır, 14 Temmuz'da Gazze'de ateşkesin sağlanması için girişim başlattığını duyurmuş ancak bu girişim başarılı olmamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı