İsrail Devletinin Varlığına Karşı Değiliz

İsrail Devletinin Varlığına Karşı Değiliz

Erdoğan, BM forumunda yaptığı konuşmayı kimsenin yanlış almamasını istedi.



Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Viyana'da BM forumunda yaptığı konuşmayı kimsenin yanlış almamasını istedi. 
 
Ünsal TURAN-KOPENHAG,(Danimarka)
20.03.2013 07:05
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Kopenhag'ta Politiken Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, siyonizmin insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğuna dair sözlerine açıklama getirerek, "Benim Viyana'da söylediğim sözlerin tartışmalara yol açtığını biliyorum. Ama kimse benim söylediklerimi yanlış anlamasın. Herkes biliyor ki benim eleştirilerim, bazı kritik konular üzerine. Özellikle Gazze bölgesinde, İsrail'in politikalarına karşı. İsrail, Filistin devletinin varlığını kabul etmediği sürece bizim eleştirilerimiz devam edecektir. Diğer taraftan biz iki devlet çözümü çerçevesi içinde İsrail devletinin varlığını 1967 yılında tanıdık" dedi. 
 
Başbakan Erdoğan konuşmalarındaki eleştirilerin İsrail devletinin varlığına değil, izlediği politikaya yönelik olduğunun altını çizdi. Başbakan Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti; "Kimse unutmasın biz iki devlet çözümü için Türkiye olarak daha önce çok kez, İsrail devlet başkanları ve başbakanlarını ülkemizde ağırladık. Bugün Türkiye tüm uluslararası kurallara uyarak, Filistin-İsrail sorununun çözümünü destekliyor. Ben birçok konuşmamda antisemitizmi kınıyor ve benim bu konuda açık tavrımı ortaya koyuyorum. Bu nedenle Viyana'da yapmış olduğum konuşmanın arkasında duruyorum." 
 
Başbakan Erdoğan, İsrail'i ziyaret eden ABD Başkanın da soruna iki devletli çözüm bulmaya çalıştığını söyledi.