İSRAİL ÇILDIRDI

İSRAİL ÇILDIRDI

İntikam Yemini Ettiler

BATI Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin cesetlerinin bulunması üzerine kabineyi olağanüstü toplantıya çağıran Başbakan Benyamin Netanyahu, “Sorumlu Hamas’dır, bunun bedelini ödeyecektir" açıklamasında bulundu.

Toplantı öncesi dağıtılan bildiride "Kaçırılan çocuklar, soğukkanlı bir şekilde hayvanlar tarafından katledilmiştir" ifadesi kullanıldı. İntikam yemininin edildiği bildiride, Yahudi toplumunun çok acı bir gün yaşandığı ve hayatını kaybeden bu üç genç çocuk için uygun bir cenaze törenin düzenleneceği belirtildi.

Batı Şeria'daki El Halil kentinde 12 Haziran tarihinden itibaren kendilerinden haber alınamayan 16 ile 19 yaşları arasındaki gençlerin öldürülmesi üzerine en sert açıklama, Savunma Bakan Yardımcısı Danny Danon’dan geldi. İsrail gazetesi Haaretz’in internet sayfasında yer alan habere göre, Danny Danon, terörizmle beslenen Hamas’ın tüm evlerini bir bir yıkacakları ve uluslararası varlıklarını yok edecekleri sözünü verdiği belirtildi. Bu sözler üzerine Fransa haber ajansı France Press'e açıklama yapan Hamas Sözcüsü Sami Abu Zuhri, "İsrail saldırıları cehennemin kapılarını açacaktır" tehdidinde bulundu.

Bu arada İsrail Genel Kurmay Başkanı Benny Gantz’in acilen bölgeye gittiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı