'İspatlamazsam siyaseti bırakacağım'

'İspatlamazsam siyaseti bırakacağım'

"Ben bunların İstanbul'u nasıl talan ettiğini, 100 milyar dolar nasıl rant elde ettiğini ispatlamazsam siyaseti bırakacağım" "Öyle helikopterle gezip güzergah belirlemeye benzemez bunlar. İstanbul'un mülkiyet sorunu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı dönemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sultanbeyli CHP ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ziyaret öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Tekin, Almanya'da 8 Türk'ün öldüğü yangınla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tekin "Hayatını kaybeden 8 tane vatandaşımızın ailesinin dostlarının ve tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Umut ediyoruz ki daha önceki olaylar gibi bu bir sabotaj değildir. Alman basınına teknik arıza şeklinde yansıyor, binanın eski bir bina olduğunu elektrik kontağından sorun çıkabileceğini ifade etmişler tedataylı bir şekilde araştırmalar yapılıyor. Her şeye rağmen Alman savcıları Alman yasaları bu işin üzerine gidecek diye bekliyoruz. Ama çok acı bir olay" dedi.

"BÜTÜN İSTANBUL'A VİCDAN BORCUNUZ VAR" 

Gürsel Tekin toplantı öncesinde muhtarlarla sohbet ederken de açıklamalar da bulundu. Tekin "Ben arkadaşlarımız burada herhangi bir AKP'li, kim olursa olsun milletvekiline de razıyım gelsinler, istediği kanalda bir karşılıklı oturalım, ben bunların İstanbul'u nasıl talan ettiğini 100 milyar dolar nasıl rant elde ettiğini ispatlamazsam siyaseti bırakacağım" dedi. Tekin daha sonra muhtarlarla birlikte toplantı salonuna geçti. Burada söz alan muhtarlar Sultanbeyli'de mülkiyet ve 2B sorunu olduğunu iddia etti. Ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin hükümete eleştirilerde bulunarak , "Bir iktidar 25 yıl yerelde, 11 yıl genelde iktidar olacak ama burada Sultanbeyli'nin mülkiyet sorununu çözemeyecek. Bu gün bu iktidarı yöneten sayın Başbakan dahil olmak üzere bir çok insanın mülkiyet sorunu yokmuydu, varmı şimdi onların mülkiyet sorunu, çözdüler sorunlarını. Sayın Başbakan belediye başkanı adayı olduğu dönemde 'evet benim de mülkiyet sorunum var, bu mülkiyet sorunlarını çözeceğim' demişti. Sayın Başbakan sizin vicdan borcunuz var, sadece Sultanbeyli'ye değil bütün İstanbul'a vicdan borcunuz var. Sosyal devletin var olma sebebi insanların mülkiyet sorununu çözmektir" dedi.

"HELİKOPTERLE GEZİP GÜZERGAH BELİRLEMEYE BENZEMEZ BUNLAR"

Dün Başbakan'ın helikopterle köprü güzergahını dolaşmasını da eleştiren Tekin "Köprü güzergahını dolaşıyor. Sayın Başbakan o helikopteri çevirip de şu Sultantanbeyli'ye İstanbul'a bir baksan. Kaçak dediğiniz Sultanbeyli'de deprem vergisini alıyorsun, çöp vergisini alıyorsun. devlet olarak sen ne yapıyorsun bana para ver. Yok böyle bir şey kardeşim. Vatandaş olarak siz de direneceksiniz beş kuruş para ödemeyeceksiniz. Öyle helikopterle gezip güzergah belirlemeye benzemez bunlar. İstanbul'un mülkiyet sorunu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı döneminde çözülecektir" dedi.

2B yasasını da eleştiren Tekin "İlk söyledikleri cümle para. 25 milyan dolar para toplayacaklar. O zaman da söyledik. 2B'den 25 milyar dolar para toplayacaksınız. nerede bu garibanda 25 milyar dolar" diye konuştu.