ISPARTA'DA 10 POLİS GÖZALTINA ALINDI

ISPARTA'DA 10 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3'ü eski 10 emniyet personelinin, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından Isparta Adliyesi önünde...

GÖZALTI KARARINA AİLELERDEN TEPKİ

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3'ü eski 10 emniyet personelinin, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından Isparta Adliyesi önünde toplanan ve aralarında ailelerin de bulunduğu 20 kişilik grup kararı protesto etti.

17-25 ARALIK OPERASYONU

Gözaltına alınanlardan Peyami Baykara ve Mehmet Şanverdi'nin avukatı Hıdır Yıldız, "Tüm Türkiye'de başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonucunda algı operasyonu yapılmış olup, Isparta ayağı müvekkillere karşı yapılmıştır. Elle tutulur, gözle görülür somut hiçbir delil yok. Müvekkiller daha önce ifade verdi. İfadeleri gereğince savcı gözaltı kararı almamıştı. Şimdi gözaltı kararı uygulanmıştır. Şehir dışında bulunan şüphelilerin de getirilmeleri beklenmektedir. Yarın öğleden sonra ifadelerine başlanılacağını savcı bey ifade etti. Suçların toplam cezası 3-6 aydan basit suçlardır. Yarın savcı beyin vereceği kararı bekliyoruz. Müvekkillerimiz herhangi bir suç işlememişlerdir" dedi.

'AİLESİNİ İHMAL EDEREK ÇALIŞTI'

Mehmet Şanverdi'nin eşi Mukaddes Şanverdi ise "Eşim 20 yıllık memur. Sadakatli bir şekilde görevini yaptı. Ailesini ihmal ederek çalıştı. Biz bunu hak etmedik. Allah var gam yok. Mehmet Şanverdi'den gurur duyuyorum" diye konuştu.

Peyami Baykara'nın eşi Meral Baykara da "Allaha şükür yanlış yapmadı. Gurur duyuyoruz. Allah var gam yok" şeklinde konuştu.

Grup daha sonra Adliye binası önünden ayrıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı