Isparta Valisi ilahi projeyle Türkiye’yi kurtaracak!

Isparta Valisi ilahi projeyle Türkiye’yi kurtaracak!

‘TİCARET DE YAPARIM, KİTAP DA YAZARIM, VAKIF DA KURARIM’

 
Isparta Valisi ilahi projeyle Türkiye’yi kurtaracak!
‘Zaytung’ değil, gerçek! Başbakan Erdoğan, kendisine ilahi bir proje sunmaya hazırlanan bu valiyi bir an önce keşfetmeli…
Yusuf Yavuz
Geçtiğimiz günlerde nurculukla ilgili bir sempozyum düzenleyen Isparta Valisi Memduh Oğuz, bu kez de “ilahi bir mesaj aldığını” söyleyerek Türkiye’yi kurtaracak projesini açıkladı. Hıristiyanlığın ilk vaazının Isparta’da verilmesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde ilim adamları yetişmesi ve Said Nursi’nin risaleleri burada yazmasından yola çıkan Vali Oğuz, “bu proje bana hissettirildi. İlim şehri için vazifeliyim. Şeref ve mesuliyeti ağır bir proje. Sayın Başbakan'la baş başa istişare etmek istiyorum. Türkiye'yi kurtaracak bir proje” dedi.
‘ARADIĞIMI BURADA BULDUM’
Isparta’da göreve geldiği 2010 yılından buyana tuhaf açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Isparta Valisi Memduh Oğuz, yerel Kanal32 televizyonunda katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emekli olduktan sonra Isparta’ya belediye başkan adayı olacağı yönündeki iddiaları yanıtlayan Vali Oğuz, ömrünün sonuna kadar Isparta'da kalacağının altını çizerek, "siz ne yaparsanız yapın Allah'ın takdiri var. Yarın ne olacağımızı hiç bilmiyoruz. Ömrümüz ne kadar, bunlar bizi yaratanın takdir ettiği şekilde gerçekleşiyor. Ben de Isparta'yı sevenlerden bir bireyim. Burada arayıp bulduğum hususlar var. Burada çok güzel dostlarım var. Bir tanesine bütün mal varlığımı feda edeceğim insanlar var. Valilik, belediye başkanlığı çok küçük kalır. Isparta'da aradığım sevgiyi buldum. Bu sevginin karşılığı olduğu müddetçe ben Isparta'da varım. Isparta bana ayrı bir vazife yüklerse Isparta'dan ayrılmamak kaydıyla varım” diye konuştu.
‘TİCARET DE YAPARIM, KİTAP DA YAZARIM, VAKIF DA KURARIM’
Isparta'yı sevmenin görevi olduğunu dile getiren Vali Oğuz, “Isparta sevgisiyle aşamayacağınız bir şey yoktur. Valilik makamı dışında münasebetlerim var. Çocuklarımdan önde tuttuğum genç kardeşlerim, evlatlarım var. Kendi çocuklarımdan hiç ayırt etmediğim çocuklar var. Siz bu ortama resmi vazife yükleseniz ne olur yüklemeseniz ne olur. Üzerimize düşecek bir vazife olduğu zaman ne olursa olsun kaçmayız. Isparta muvazzafsa Memduh Oğuz da muvazzaftır. Diğer vatandaşlar gibi bana da yasak olmayan, hak olan her şeyi isterim. Ben Isparta'da ticaret yapamaz mıyım? Yaparım. Kitap okurum, yazarım, aynı zamanda çalışırım. Bir üniversite kurulur, mütevelli heyetinin başına geçerim. Kendim üniversite kurarım. Gençler için vakıf kurarım. Bunların hepsi meşru, benim hakkım” ifadelerini kullandı.  
‘İLAHİ MESAJ ALDIM, ISPARTA İLİM ŞEHRİ OLACAK’
Programda, "Isparta ilim şehri olmalı" diye ilahi bir mesaj aldığını da kaydeden Vali Oğuz, "Hıristiyanlık ilk kez Isparta'da vaaz edilmiş. Selçuklu döneminde 3 medrese var. Osmanlı döneminde 3 büyük ilim adamı yetişmiş. Said Nursi hazretleri risalelerini burada yazmış. SDÜ 60 bin öğrenciye ulaşmış. 2 bin öğretim üyesi var. Uluslararası rekabet kurumu Isparta'da eğitimle ilgili yatırımlar yapın diyor. İlimle ilgili yatırımlar için zemin var. Mekke, Medine, Kudüs müşerref, Isparta muvazzaftır. Isparta'nın bir görevi var” dedi.  
‘KALKINMA AJANSI DESTEKLİ PROJE YÜRÜTÜYORUZ’
Fatih Sultan Mehmet'in hocasının 500 yıldır Isparta'da yattığını ve bunu kimsenin görmediğini savunan Vali Oğuz,  “bu evi satın aldık. Şimdi Fatih Sultan Mehmet'in türbesi modelinde bir eser yapıyoruz. Mescit ve şadırvanı olacak. Abdulkadir Hamidi  türbesi ziyarete açılacak. Bu projemiz ilim çevrelerinde kabul gördü. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli bir proje yürütüyoruz. SDÜ İlahiyat Fakültesinden Yard. Doç. Dr. Aliye Yılmaz ile birlikte kitap çıkaracağız. Dünyadaki örneklerine bakarak bir ilim şehri oluşturacağız. Avrupa'da 45 ülke ilim şehri ilan edilmiş” diye konuştu.
‘TÜRKİYEYİ KURTARACAK BİR PROJE, BAŞBAKAN’A SUNACAĞIM’
Yaptıkları çalışmanın büyük bir medeniyet projesi olduğuna değinen Vali Oğuz, muhafazakâr yapısı ve coğrafi konumuyla Isparta’nın buna çok uygun olduğunun altını çizdiği programda, “toplumun genetiğinde ilim var. Bu proje valilik projesi değil, Memduh Oğuz projesi. Bu proje bana hissettirildi. Burada muvazzaf şahıslar ve müesseseler var. İlim şehri için vazifeliyim. Şeref ve mesuliyeti ağır bir proje. Bir omzunda Ağrı, diğerinde Erciyes Dağı kadar yük var. Sayın Başbakan'la baş başa istişare etmek istiyorum. İlim şehri Isparta projesini arz edeceğim. Bu işe kendimi adadım. Türkiye'yi kurtaracak bir proje. Dünya Türkiye'ye, Türkiye Isparta'ya bakacak. İlim şehri projesinden sonra burada her türlü ilim yatırımı desteklenecektir” görüşünü savundu.
BARLA’YA 5 YILDIZLI ‘NUR’ OTELİ YAPILACAK
Vali Oğuz, Said Nursi'nin sürgün olarak bir süre yaşadığı Barla beldesinde 5 yıldızlı otel kurmak için bir vakfın çalışma yürüttüğünü söyledi. 2012 Haziran ayında yaptığı açıklamada, Isparta’da yılda 10 milyon kişiyi çekecek nur turizmi potansiyeli olduğunu savunan Vali Oğuz, bir süre önce Said Nursi’nin yaşadığı evin il özel idaresi aracılığıyla restore ettirilerek kültür evine dönüştürüleceğini açıklamıştı.