İspanyol yazar Arda Turan'ı yerden yere vurdu

İspanyol yazar Arda Turan'ı yerden yere vurdu

Türkiye'de yarattığı skandallar ile gündemden düşmeyen Barceleno oyuncusu Arda Turan'ın şarkıcı Berkay ve eşi ile yaşadığı son skandal sonrası yurt içinden gelen ağır tepkilere İspanya'da eklendi.

Bir eğlence mekanında iddialara göre şarkıcı Berkay ile tartışması sonucu burnuna kafa atarak kıran futbolcu Arda Turan'a sadece yurt içinden değil dünyadan da tepkiler gelmeye başladı. Bir dönem futbol oynağı İspanya'dan Arda Turan için zehir zemberek bir yazı kaleme alan spor yazarı, Juan Manuel Diaz " o artık Barcelenoya dönmek istemiyor bu çok net " dedi.

Berkay'ın burnu kırıldıktan sonra kaldırıldığı hastaneye silahla giriş ve silahı belinden çıkartma görüntülerini izlediğiniz Arda Turan hakkında İspanya'da çıkan yazının ayrıntıları şöyle;

DİBE VURDU

Sabah'ın haberine göre Dİaz, "30 Haziran 2020 yılına kadar Barcelona ile sözleşmesi devam ediyor. Oynama süresi alabilir mi? Arda, iyi bir futbolcu olma şansını kaybetti. Türkiye'de korkunç bir şekilde dibe vurdu" ifadelerini kullandı.

İSPANYOL SPOR GÜNDEMİNDE

Eğlence mekanında kavga ettiği şarkıcı Berkay'ın burnunu kıran, ardından şarkıcının tedavi olduğu hastaneye ruhsatsız silahla giderek yere ateş açan Arda Turan, İspanyol basınının da gündeminden düşmüyor. İspanyol Sport gazetesi yazarı Juan Manuel Díaz, bonservisi Barcelona'da bulunan olan ve 2 sezonluğuna Başakşehir'e kiralanan Arda Turan hakkında çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

5375-001.jpg

BİR İDOLÜN ÇÖKÜŞÜ

''Bir idolün çöküşü'' başlıklı yazısında Diaz, Arda Turan hakkında şu sözleri kullandı;

''Arda, iyi bir futbolcu olma şansını kaybetti. Ancak Türkiye'de korkunç bir şekilde dibe vurdu. 2015 yılında Barcelona formasını sırtına geçirdiğinde Milli Takım için tartışmasız bir oyuncuydu. Şimdi ise adı kötüye çıkmış, utanç duyulan bir futbolcu oldu. Galatasaray'daki harika kariyerinden sonra 2011'de 13 milyon euroya Atletico Madrid'e transfer oldu. Diego Simeone'nin yönetimiyle birlikte evrim geçirdi. Ardından Barcelona'ya 41 milyon Euro'ya gitti. 10 Temmuz 2015 tarihinde zirveye çıkmıştı...

FUTBOLUN GERÇEK TARAFI ZORLADI, ADAPTE OLAMADI

Futbolun gerçek tarafı Arda'yı çok zorladı. Barcelona'da her zaman Neymar ve Iniesta'nın gölgesinde kaldı. Günlük yaşantıya adapte olmakta zorlandı. Takımdaki elit oyuncuların uyguladığı diyetleri bile yapmadı, yapmak istemedi. Yetenek, futbolda her şey demek değildir. Tam bu aralarda Luis Enrique'nin gözünden düştü. Türkiye Milli Takımı'nda da istenmeyen adam oldu. Euro 2016'da Türkiye ile İspanya arasında oynanan maçta Türk taraftarlar ıslıkladı.

GÖZDEN ÇIKARTILAN İLK OYUNCU

2016-17 sezonunda 30 maça çıkarken 2017-18 sezonunda sadece 5 maç oynayabildi. Kış transfer döneminde ilk gözden çıkartılacak oyuncu oldu. Bir de sakatlanınca antrenman yapamaz hale geldi. Barcelona için Arda artık bitmişti. Başakşehir'e bonservisiyle birlikte satmak istediler. Sonunda 2 yıllık kiralama ile anlaşabildiler. Barcelona ve Başakşehir, Arda için aynı parayı ödeyecekti. Anlaşma buydu...

ARDA ARTIK GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR

Arda Turan için yeni bir macera gibi görünüyordu. 11 maçta 2 gol, 1 asist yaptı. 4 Mayıs 2018'de oynanan Sivasspor maçında yardımcı hakeme bağırdı, tehdit etti. 16 maç ceza aldı... Son olarak saha dışında bir kavgaya karıştı. Çok net görünüyor ki Arda Turan, geri dönmek istemiyor. 30 Haziran 2020 yılına kadar Barcelona ile sözleşmesi devam ediyor. Oynama süresi alabilir mi? Yeteneğine şüphe yok ama takımı çok iyi durumda. Ligde 2. sıradalar. Artık Arda için oynama şansı çok az..." 

(Kaynak Sabah)

İlgili Haberler