İSPANYA’DA ŞOK ÇOCUK GELİN VAKASI

İSPANYA’DA ŞOK ÇOCUK GELİN VAKASI

İşte ayrıntılar

İspanyol polisi 14 yaşındaki kızını evlendirmeye kalkan Pakistanlı aileyi tutukladı. Genç kız, bir sosyal yardım kuruluşuna teslim edildi.

İspanya’nın kuzeyindeki Logronya kentinde savcılık, 14 yaşındaki kızı görücü usulüyle, kendisinden büyük bir erkekle, Pakistan’da evlendirmeye kalkışan aileye tutuklama kararı çıkardı. Tutuklama kararının, ailenin kızlarına şiddet uyguladığını gören İspanyol komşuları tarafından polise şikâyet edilmesi üzerine alındığı öğrenildi. Pakistanlı aile, kızlarını, rızası olmadan evlendirmek için Pakistan’a götürmek üzereyken, bir otelde yakalanarak mahkemeye sevk edildi. İspanyol basını, aynı ailenin 19 yaşındaki kızlarını da geçen sene aynı yöntemle evlendirdiğine dikkat çekerek, kızın kocasından kaçarak İspanya’ya sığındığını hatırlattı.

İspanya topraklarında yaşayan ve oturma izni olan aileye, yasaların nasıl bir tedbir alacağı ise merak konusu oldu. Kızların ailelerini şikâyet ettiği ve Pakistan’a evlenmek için dönmek istemedikleri belirtiliyor. Bir sosyal kuruluşa sığınan 14 yaşındaki kıza vatandaşlık hakkı verileceği ve İspanyol kanunları uygulanarak, reşit olmadan ve izni alınmadan evlenmesine karşı çıkılacağı vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı